Ukemeny uke 48/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

SPELTRISOTTO

Å lage risotto er enkelt, men en kunst! Forsiktig speing og tålmodighet er nøkkelen til en vellykket risotto, enten den er laget av spelt, bygg eller ris.  Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Oksekasserolle. Den sto på menyen i går.

TORSK I FORM MED TOMAT OG OLIVEN

Stykker av saftig torsk i en deilig tomatsaus tilberedt i ovn er flott hverdagsmat. Denne retten passer sammen med poteter, ris eller bulgur.

SVINEKJØTT SWEET AND SOUR

Rask sursøt wok med renskåret svinekjøtt til middag er perfekt når du er fysen på mat med asiatiske smaker! 

KYLLINGSUPPE MED PASTA OG BROKKOLI

Kyllingsuppe med pasta og brokkoli er en mettende kyllingsuppe som er både rask, enkel og mager på samme tid. Denne suppen er dessuten super å lage om du har rester med kjøtt i kjøleskapet.

LAMMESKAV- OG KIKERTCURRY

Lammeskav eller tynnskåret lam er anvendelig og raskt å tilberede. I denne retten forenes gode kryddersmaker og deilig lam i en rask og enkel hverdagsrett. Denne retten kan du også lage av tynnskåret storfekjøtt.

DAMPET KVEITE MED BØNNEPURÉ OG SOPP

Hvitvinsdampet kveite er luksusmat som smaker nydelig. Her har den fått usnobbete, men nydelig følge av hvit bønnepuré, sopp og ruccula.

COQ AU VIN MED HVITVIN

Klassikeren Coq au vin er det mange som kjenner. Bytt ut rødvinen med en tørr hvitvin, så får du denne nydelige gryten som vi her har laget med gullhøne. Beregn god tid til koking, slik at kjøttet blir mørt.

UKENS DESSERT

RISBOLLER

Risboller er en gjenganger i norske barneselskaper, og de er dessuten en favoritt blant både store og små til jul. Lag dem gjerne nå og sett i fryseren til nærmere jul.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SKINKE- OG PURREPAI

Har du lyst på pai til middag? I denne paien bruker du ferdig paibunn fra butikken og bretter kantene rundt fyllet. Når du har laget denne et par ganger kan du kanskje prøve å lage hjemmelaget paibunn? I stedet for kokt skinke kan du gjerne bruker rester av juleskinke, hvis du har det.

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.