Ukemeny uke 47/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

HALLOUMI MED BAKT GRESSKAR

Bakt gresskar i en lun salat med deilig halloumi er enkel og fristende hverdagsmiddag. Server salaten med en frisk og syrlig dressing som setter prikken over i’en.  Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med sticky kylling med gresskar og pastasalat. Gjenoppskriftene er laget med tanke på å redusere matsvinn.

STEKT TORSK MED KREMET SPINAT

En enkel og nydelig hverdagslig fiskemiddag som alle kan like. Kremet spinat er saus og grønnsak i ett. Torsk kan byttes ut med det fiskeslaget du liker best. 

STICKY KYLLING MED GRESSKAR OG PASTASALAT

Saftige kyllinglår penslet med sticky, asiatisk saus er en skikkelig digg middag du kan diske opp med på en helt vanlig hverdag, eller til en kosekveld i helgen. Server med en fargerik og smakfull pastasalat. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med halloumi med bakt gresskar. Gjenoppskriftene er laget med tanke på å redusere matsvinn.

ALT I ETT-FORM MED LAKS OG GRØNNSAKER

Denne lakseformen med grønnsaker er en god fiskemiddag som gjør seg selv i stekeovnen, mens du kan gjøre andre viktige ting. 

FYLT PAPRIKA MED RIS OG KARBONADEDEIG

Har du igjen litt rester igjen fra en tidligere middag, men ikke nok til et helt måltid? Fylt paprika er løsningen! Vi brukte kald ris og rester av stekt karbonadedeig - kanskje du har noe annet? Framgangsmåten er den samme, og smaken på fyllet varieres med det du har for hånden. Rester av ris og couscous passer også godt som fyll i paprika!

FÅREFILET MED GLASERTE GRØNNSAKER

Har du lyst til å spise mer fårekjøtt? Utvalget med fårekjøtt i butikk er begrenset, men fårefilet bør det være mulig å få tak i. Du kan tilberede fårefilet på akkurat samme måte som lammefilet og bruke de samme oppskriftene. Vi anbefaler varmt fårefilet med glaserte grønnsaker!

SVINEKAM MED POTETGRATENG

Helstekt røkt svinekam servert med potetgrateng og rødkål-slaw er deilig vintermat med mye smak. Beregn minst 300 gram røkt svinekam pr. porsjon, siden mye går bort i bein. Potetgrateng er smakfullt og godt tilbehør til røkt svinekam.

UKENS DESSERT

AMERIKANSK GRESSKARPAI

Pumpkin Pie på Thanksgiving er nesten like viktig som selve kalkunen for de fleste amerikanere. Gresskar er søtt og mildt i smaken, og krydret med aromatiske kryddere som muskat, kanel og ingefær gjør den seg perfekt i et sprøtt paiskall som en søt avslutning på årets store kalkunmiddag.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SJAKKRUTER

Sjakkruter er gode kjeks eller julekaker som det er gøy å lage. Før du starter bør smøre være romtemperert. Det betyr at det bør stå i romtemperatur en stund før du begynner, slik at det blir mykt. 1 porsjon gir ca. 25 kjeks. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.