Ukemeny uke 46/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

OSTEGRATINERT PURRE

Purreløk fortjener å komme høyere på listen over grønnsaker vi bør spise mer av. Når den blir stekt, utvikler purren masse smak og sødme. Her har den fått selskap av blant annet timian og fløte i ovnen. 

LETTSALTET TORSK MED GRØNNKÅL OG BYGGRIS

Når du trenger snarlaget mat kan denne retten med grønnkål, byggris og et lite dryss grovhakkede mandler være midt i blinken. På kort tid har du altså mat som er smakfull som bare rakker`n.

LAMMEKOTELETTER MED KRYDRET GULROTSALAT

Saftige, smakfulle lammekoteletter og en spennende, krydret gulrotsalat er super mat når du vil unne deg og de du er glad i noe ekstra godt.

SEIPANNE MED GRØNNSAKER

Denne raske seipannen med grønnsaker er super hverdagsmiddag til travle dager. Sei er en smakfull fisk som ofte barna liker også.

KREMET PASTA MED SVINESTRIMLER OG PEPPERONI

En pastarett med strimlet svinekjøtt i en kremet saus med pepperoni, paprika og purre. Smakfull og enkel kosemat!

BUTTER CHICKEN - INDISK SMØRKYLLING

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Denne oppskriften har vi fått av kjøkkensjefen på restaurant Listen to Baljit i Oslo.

BENLØSE FUGLER

Benløse fugler en av de klassiske norske kjøttrettene som lenge har vært glemt, men som nå er i ferd med å bli trendy igjen. “Fattigmannsfugl” med masse kryddersmak og innmat av finhakket flesk og løk er vel verd arbeidet, og smaker nydelig sammen med grønnsaker, kokte poteter og brun saus.

UKENS DESSERT

SUKSESSTERTE

Suksessterte er manges kakefavoritt, og er en klassisk festkake. Den gule og fine fargen lyser opp kakebordet! Suksesskake inneholder ikke mel og er derfor glutenfri.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

KOKOSMAKRONER

Kokosmakroner er små søte kaker som er ganske lette å lage og som smaker kjempegodt. Hjemmelaget smaker i alle fall dobbelt så godt som de du kan få kjøpt i butikken. Hvis du oppbevarer kakene i en tett boks med bakepapir mellom lagene, holder de seg kjempelenge.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.