Ukemeny uke 45/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

MINESTRONESUPPE VEGETAR

Den italienske minestronesuppen er kjent og elsket over store deler av verden, og finnes i et utall ulike versjoner. Her er det rom for individuell smak og alternative råvarevalg, men i en minestrone skal det alltid være bønner og tomat. Husk å sette av tid til å bløtlegge bønnene.

ENKEL FISKEGRYTE

Sliter du med å sette de anbefalte fiskemåltidene på bordet i løpet av uken? Prøv denne raske og nydelige fiskegryten, spesialkomponert for travle hverdager!

OVNSPANNEKAKE MED BACON

Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken toppet med bacon og blåbær får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!

SALTBAKT ØRRETFILET MED SALAT

Å bake fisk på en på grovt salt gjør den ekstra saftig, og er en enkel og flott måte å lykkes. Ørret egner seg utmerket til å tilberedes på denne måten.

GRESK LAMMEPAI

For mange er gresk mat synonymt med lam, og i denne paien samler vi essensen av de gode smakene. Lukk øynene og drøm deg tilbake til en liten, gresk taverna.

REINSDYRGRYTE MED KAFFE OG SOPP

Reinsdyrgryte med kaffe? Det høres merkelig ut, men den litt bitre, aromatiske kaffen utgjør en nydelig og spennende kombinasjon med det markante reinsdyrkjøttet. Fersk og tørket sopp er med på å gjøre dette til en helt særegen smaksopplevelse.

FERSKT KJØTT OG SUPPE

Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.

UKENS DESSERT

SØTPOTETVAFLER

Er du glad i søtpotet? Da er denne oppskriften noe for deg! Søtpotetvafler er raske og enkle å lage, og passer utmerket som en liten koserett.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

MAKI MED LAKS OG AGURK

Her viser vi deg hvordan du lager maki sushi, som er en rullet sushi. Det er kjempegodt, og du kan gjerne være kreativ og fylle de med ulike typer fisk og sjømat. Varier gjerne med mango, agurk, avokado og vårløk.Får du ikke tak i sushiris kan du også bruke grøtris. Kanskje du kan invitere noen på sushi-verksted?

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.