Ukemeny uke 44/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

RISOTTO MED GRESSKAR

Risotto er vidunderlig godt når den er laget riktig. Den skal være nesten flytende – som en tynn grøt, og fortsatt ha litt «bitt» i riskornene. Sødmen og kryddersmaken i det stekte gresskaret er nydelig i denne risottoen. 

GROVE FISKEKAKER MED KARRISTUEDE ROTGRØNNSAKER

Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt, og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap. 

KYLLINGLÅR MED CHERRYTOMATER

Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time.

LETTSALTET LAMMEKJØTT MED RASPEBALLER

Salt lammekjøtt med raspeballer er nydelig tradisjonsmat som smaker. Om du vil lage kålrotstappe som her eller bare servere med kokt kålrot i skiver, det blir opp til deg.

PIZZA MED KJØTTBOLLER OG OLIVEN

Hva med å invitere til date med deilig, hjemmelaget italiensk pizza for to, toppet med tomatsaus, kjøttboller og oliven? Skal du lage til flere, så er det bare å øke oppskriften.

REINSDYRFILET MED STEKT SOPP OG SMÅLØK

Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!

FISKEFRIKASSÉ MED RØD OG HVIT FISK

En nydelig fiskegryte med grønnsaker, en nydelig saus og fersk fisk. Vi har brukt ørret og kveite i vår frikassé, men her er det mange muligheter. Spanderer du litt blåskjell, reker eller andre skalldyr i frikaséen, blir den enda bedre.

UKENS DESSERT

OVNSPANNEKAKE MED HONNING OG NØTTER

Elsker du pannekaker, men synes det tar for lang tid å steke dem? Sleng hele røra i stekeovnen, da vel! Vi lover at denne fluffy ovnspannekaken får bein å gå på i det øyeblikket du setter den på bordet!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

BAKT POTET MED DIGG

Bakt potet med godt fyll er skikkelig digg! Vi har fylt den med skinke, rømme og ost, men du kan fylle den med det du liker best.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.