Ukemeny uke 42/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

PASTA MED RATATOUILLE

Det tar litt tid å lage en ordentlig ratatouille, men når duften av hvitløk, urter og grønnsaker brer seg i huset vet du at det var vel anvendt tid. Nykokt pasta med ratatouille er en nydelig vegetarisk middag som de aller fleste vi like.

WOK MED CHILI OG BANAN

Å wokke er gøy - det går så fort! Og i en wokpanne kan du ha alt. Et par bananer fra fruktfatet gir både sødme og fylde til denne deilige retten.

TORSK I FORM MED TOMAT OG OLIVEN

Stykker av saftig torsk i en deilig tomatsaus tilberedt i ovn er flott hverdagsmat. Denne retten passer sammen med poteter, ris eller bulgur.

KARBONADER MED LØK

Karbonader er mat som alle liker, og er lett å spise uansett alder. Server hjemmelagde karbonader med brunet løk, grønnsaker og kokte poteter.

YOGHURTLEFSER MED REVET LAM

Tynne lefser av bare tre ingredienser, stekt på takke eller i stekepanne og toppet med revet lammekjøtt og auberginedip - en nydelig rett full av spennende smaker. Auberginedipen er fra Midt-Østen og kalles også baba ganoush. Den er nydelig god!

MARINERT KYLLINGLÅR MED COUSCOUS

Kyllinglår marinert med sitron, honning og spisskummen blir ordentlig saftig og smakfullt. Server med couscous blandet med tørket frukt, pistasjnøtter og masse av krydder – smaker som tar deg rett til Marokko!

KREMET FISKESUPPE MED TOMATPESTO

Her er en deilig og litt annerledes fiskesuppe som egner seg like godt til forrett som til et fullt måltid. Vil du servere den som middag, bør du lage dobbel porsjon.

UKENS DESSERT

SJOKOLADEKAKE I LANGPANNE

Den perfekte sjokoladekaken å servere i barnebursdag, på sommerfest, skoleavslutning eller dugnad. Saftig og god, samtidig som den er utrolig enkel å lage! Er det litt vanskelig å sprøyte sjokoladeglasuren – husk at øvelse gjør mester – og smør den heller på kaka og pynt med kakepynt om det skulle bli for vanskelig. 

LAMMEBOLLER MED KRYDRET RIS

Lammeboller og ris med smak av kanel og tranebær. En skikkelig god middag, med litt spennende smaker. Risen kokes med et krydder som heter gurkemeie. Det gir risen en skikkelig gul farge.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.