Ukemeny uke 41/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

SPINATPAI

Lag en nydelig spinatpai og server som ukens vegetarmiddag. Det går også godt an å blande eller erstatte spinat med andre bladgrønnsaker, som for eksempel grønnkål eller svartkål. Restene etter middagen er super som lunsj eller i matpakka.

TOMAT- OG HVITLØKSUPPE

Tomatsuppe med hvitløk blir veldig smakfullt og godt. For å gjøre suppen mer mettende har vi tilsatt strimlet svinekjøtt og posjert egg. Vil du gjøre det litt enklere, så kan du servere med kokt egg. Oppskriften er tilpasset 1 person, slik at det ikke skal bli så mye rester som ikke blir spist. Har du kjøttrester i kjøleskapet kan du strimle dette og ha i suppen istedet for strimlet svinekjøtt.

SEIKAKER MED GRESSLØKSAUS

Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her er oppskriften på kjempegode seikaker med sprø salat og superenkel gressløksaus. Dette er hverdagsmat man blir glad av og som gjør deg behagelig mett. Rester med seikaker kan bli til et varmt smørbrød til kveldsmat eller godt innhold i matpakken neste dag.

KYLLINGRAMEN

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som opprinnelig kommer fra Kina. Det finnes utallige varianter, men i vår ramensuppe er kyllingkraft basen. Kraften har fått selskap av blant annet chili, hvitløk, anis og misopaste i kjelen. Nudler er en selvfølge, det samme er kokte egg, skiver av saftig norsk kyllingkjøtt, vårløk og frisk koriander. 

BURRITOS MED KJØTTDEIG AV SVIN

Burritos er superpopulært! Med kjøttdeig av svin får du en litt magrere variant som er kjapp å lage og som både store og små ganske sikkert vil juble for. Du kan godt lage burritos med tortillalefser som du baker selv.

PLUKKFISKRAVIOLI

Det er spennende å lage pasta fra bunnen av. Ravioli fylt med en blanding av potet, purre og kokt torsk smaker overraskende godt!

PROVENCALSK LAMMESTEK

Å legge steken oppå skivede poteter og grønnsaker og la alt bake i ovnen sammen er både enkelt og velsmakende. Den gode kraften fra steken drypper ned på grønnsakene og danner det perfekte tilbehøret. Hvilke grønnsaker du velger er opp til deg og hva du liker. Vi har brukt de aller enkleste - potet, tomat og løk. Får du rester etter lammesteken, så kan du lage greskinspirert lammepanne til middag dagen etter.

UKENS DESSERT

BANANPANNEKAKER

Har du bananer til overs? Ikke kast dem, men lag noe godt! Vi har laget deilige, tykke bananpannekaker. Brune bananer er ekstra søte og helt perfekte å bruke istedenfor sukker når du lager pannekaker. Har du litt ekstra banan kan du skjære de opp i skiver og steke de i pannen sammen med pannekakene for ekstra smak.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

OMELETT MED OST OG SKINKE

Her er oppskriften på enkel omelett fylt med ost og skinke. Omelett er også kjempegodt å ha med seg i matpakken på skolen, så ta vare på resten om det blir noe til overs! Server gjerne sammen med litt brød, tomater eller andre grønnsaker.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.