Ukemeny uke 37/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

BAKT TORSK MED LINSER

Det er ikke mye som skal til – fisk, litt smør eller olje, sitronsaft og krydder. Fisken gjør seg selv i ovnen mens du fikser tilbehøret. Og det blir så godt! Hver gang!

ENKEL MIDDAGSFORM MED EGG

Lyst på en rask og digg middag med masse smak? Sleng terninger av søtpøtet, potet, løk og chorizo i en form og inn i stekeovnen - topp med egg og grønt -  og middagen er klar!

KYLLINGFILET MED BLOMKÅLRISOTTO

Gjør en vri på risottoen ved å blande inn finhakket blomkål, valnøtter og salat. Mer trenger du ikke for å gi kyllingfileten nytt, fresht følge!

RAGGMUNKAR MED FLÄSK OCH LINGON

FALAFEL

Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.

FISKEBURGER MED RØD SALAT

Stekt fisk står kanskje ikke øverst på ønskelisten til barna, men prøv å servere fisken i burgerbrød sammen med en knallrød salat! Da skal du se fisken får bein å gå på! Vi har bakt våre egne burgerbrød og farget dem med litt svart farge, men grove burgerbrød fra butikken passer like godt.

TYRKISK GÜVEC

Denne tradisjonelle tyrkiske lammegryten med masse grønnsaker er enkel å tilberede, og steker ferdig i ovnen mens du gjør andre ting.

UKENS DESSERT

EPLEKAKE MED VANILJESAUS

En saftig eplekake, en sikker vinner blant små og store. Enda bedre blir den servert med litt hjemmelaget vaniljesaus.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SPINATSUPPE MED EGG

En klassisk spinatsuppe er skikkelig godt! Her kan du bruke frossen spinat, som du gjerne kan ta ut av fryseren rett før du starter. I denne oppskriften er det flere prosesser: Man skal koke egg, kutte grønnsaker og lage suppe ,- derfor er det lurt å se gjennom oppskriften før man starter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.