Ukemeny uke 36/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNNSAKSLAPPER

Vi starter uken med noen enkle grønnsakslapper, eller fritters som de også kalles. Grønnsakslapper er en enkel vegetarrett med mange variasjonsmuligheter, og en genial måte å få barna til å spise mer grønnsaker på.

KRYDRET STEINBIT I OVN

Fisk bakt i ovnen er hurtigmat som nesten gjør seg selv. Her har vi brukt steinbitfilet bakt i kryddersmør – en luksus hverdagsrett med masse smak!

TACOGRYTE

Er det ikke nok med fredagstaco, sier du? Da kan det kanskje friste med en rask og familievennlig tacogryte med kjøttdeig, grønnsaker og bønner. Litt fredagsfølelse midt i uka!

HYSE MED BYGGRISOTTO

Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte. 

KYLLINGFILET MED SNØFRISK OG BACON

Gi kyllingfileten et løft og gjør den til skikkelig en koserett ved å fylle den med myk smaksatt kremost og pakke den godt inn i bacon. Ordentlig helgekos!

ASIATISK HAMBURGER

Saftige hamburgerbrød fylt med spicy, marinerte nakkekoteletter og syltede, sprø grønnsaker blir den perfekte burgeren for deg som elsker mat med asiatiske smaker. 

TRØNDERSODD

I Trøndelag er sodd festmat, og serveres til alle livets store begivenheter. Det finnes flere varianter, og hovedforskjellen ligger i om grønnsaker og poteter tilsettes soddet før servering eller blir servert ved siden av. Skjenning skal serveres til. Dette er viktige ting for en ækt trønder.

BRØDPUDDING

Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes - så utrolig god og så lett å lage. Nå om høsten smaker puddingen nydelig når den er laget med plommer.

HAVREPANNEKAKER

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.