Ukemeny uke 33/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

SELLERIBIFFER MED LINSESALAT

Sellerirot er en klassisk suppegrønnsak som sammen med gulrot, løk og purre er basisgrønnsaker i uendelig mange retter. Her spiller den førstefiolin i en vegetarisk middag. Skåret i tykke skiver og stekt til den er helt mør. Smaken er mild og deilig aromatisk. 

STEKT MAKRELL MED RØMMESAUS

Dette er en tilberedningsmetode som er brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her har vi valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler plassen på tallerkenen med både fisk, agurksalat, sitron og rømme.

PASTA CARBONARA

De lærde strides i om det skal være kremfløte eller ikke i en ekte carbonara. Denne oppskriften er uten, men får allikevel fløyelsmyk, silkeglatt og kremet konsistens. Høvle over litt parmesan ved servering. Server pastaretten med rå eggeplomme fra norske egg på toppen.

OVNSBAKT LAKS MED SPINAT OG BLOMLÅL

Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.  

BUTTER CHICKEN

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Hovedingrediens er er kylling marinert i yoghurt og krydder. Vi bruker kyllingfilet eller lårfilet, som er mørt og saftig. Basmatiris eller ferske nanbrød serveres til.

SVINEFILET MED URTEMARINADE

Indrefilet av svin med urter, hvitløk og sitron – det bare må bli godt! En rett som passer vel så godt på tapasbordet som til en lett middag med venner. 

HJEMMELAGDE KJØTTKAKER MED ERTEPURÉ

Få hele familien inn på kjøkkenet, finn frem foodprocessoren og sett i gang. Kjøttkakemiddag er superenkelt å lage og smaker kjempegodt.

UKENS DESSERT

YOGHURTIS MED BRINGEBÆR

Alle barn elsker is! Med gresk yoghurt, fryste bringebær og litt honning lager du enkelt disse knallgode sunne ispinnene. Perfekt på en deilig sommerdag!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

NICECREAM MED MANGO

Nicecream er en is som både smaker godt, og er laget med frukt eller bær - det er nice! Den lages på samme måte som en smoothie, men den blir tykkere og ligner mer på iskrem i konsistensen. Den tar litt lang tid, da du må fryse bananskiver først. Har du gjort dette fra før, går det kjemperaskt!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.