Ukemeny uke 30/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNN GRØNNSAKSUPPE MED POSJERT EGG OG RISONI

En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen.

PØLSER MED BACONMARMELADE

Hva med en digg snadderpølse toppet med masse smak! Med baconmarmelade og fennikelsalat blir det både søtt, salt og syrlig - litt spicy og friskt! Vil du imponere gjestene litt ekstra? Da kan du lage hjemmelagde pølser og pølsebrød. 

LAMMEKOTELETTER MED CAPONATA

Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert. Deilig sommermat!

KYLLINGSALAT MED SØTPOTET

Rødt, oransje, grønt - og magert! En herlig, fargerik kyllingsalat du kan spise med god samvittighet. Søtpotet og quinoa gjør salaten ekstra mettende.

GRILLET LAKS MED FRISK SALSA

Fisketaco! En smaksrik og spennende rett for både store og små. Grillet fisk med en søtlig glaze gjør seg godt til den friske og litt spicy salsaen. 

BO SSAM MED SVINENAKKE

Tradisjonelt sett brukes pork belly, altså buklist eller pork shoulder, svinebog, i den koreanske retten Bo ssam. Men du kan også bruke svinenakke - et stykke kjøtt med masse smak og litt fett, som gir et saftig resultat! Retten tar litt tid å lage, men er vel verdt ventetiden!

GRILLET KVEITE MED ASPARGES

Fisk på grillen kan være en utfordring, men skiver av kveite er flott å grille – og det smaker nydelig! Saftige asparges trenger bare noen minutter over ilden, og den enkle, gode sausen kan også lages på grillen. 

UKENS DESSERT

OPP-NED KAKE MED BRINGEBÆR

Har du bringebær i hagen? Eller kanskje har du plukket noen i skogen? Her er oppskriften på en dekorativ og enkel kake. Mandelmelet setter en ekstra god smak på kaken. 

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

FISKEBURGER

Fikseburger er kjempegodt, og her kan du bruke den type fiskekaker som du liker. Burgerne kan grilles, eller varmes i en stekepanne. Hvis du vil grille dem, må du avtale med en voksen. Da kan du gjøre alle forberedelser, mens du får hjelp av en voksen til grillingen.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.