Ukemeny uke 22/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

CHILI SIN CARNE

Er herlig chili behøver ikke lages med kjøtt! Vi har erstattet kjøttet med ekstra mye grønnsaker, bønner og kikerter - en skikkelig digg vegetarisk hverdagsgryte.

LAKS MED KOKOS OG LIME 

Kombinasjonen av laks, revet fersk kokos og gresk yoghurt med lime er så å si nesten uslåelig. Dette er rett og slett et kjempegodt og sunn fiskemiddag med mye god smak. 

HOTTE KJØTTBOLLER MED YOGHURT

Herlige lammekjøttboller med masse smak! Tre kjøttbollene på spyd sammen med paprika eller andre grønnsaker du liker og legg spydene på grillen. På en regnværsdag kan alt stekes i stekepannen innendørd. Yoghurtdressing med mynte smaker deilig til.

GRILLET TORSK MED RAMSLØKPOTETER

Om fisken er selvfisket eller kjøpt i butikken spiller ingen rolle. En idiotsikker måte å tilberede den på er å pakke den i folie og sette den på ilden! I løpet av få minutter kan du servere den deiligste grillfisk. Har du ikke ramsløkpuré til potetene kan litt olivenolje og grovhakket hvitløk og persille bli like godt.

BIFFSALAT

Han vil ha biff, hun vil ha salat. Her er løsningen på det klassiske problemet! I oppskriften står det ytrefilet, men både indrefilet og mørbrad er fint å bruke i salaten. Vil du ha den mer mettende, kan du blande inn kokte byggryn eller fullkornspasta. Pinjekjerner eller sesamfrø er også godt i salaten, men da vil kaloriinnholdet naturligvis øke.

KYLLING PÅ BOKS

Dette må det være en gal amerikaner som har funnet på. Praktisk, morsomt, kreativt og veldig godt. Genialt egentlig! En hel kylling blir grillet og røykt fra utsiden og dampet fra innsiden, noe som gjør absolutt hele kyllingen sprø og saftig. Dette bør du prøve!

HELGRILLET INDREFILET AV SVIN MED NYPOTETSALAT

Det møreste kjøttet av svin er indrefileten. Ved å grille svinefileten hel bevares saftigheten, og dermed den gode smaken. En lun nypotetsalat passer perfekt til svinefiletens gode, milde smak.

UKENS DESSERT

VANILJEIS MED GRANSKUDDSIRUP

Hjemmelaget vaniljeis smaker utrolig godt med granskuddsirup. Plukk granskuddene om våren når de er små og ferske, lag sirup og ha på glass. Da kan du spise denne herligheten hele sommeren.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

VANNMELON PÅ PINNE

Vannmelon på pinne er like kult som is! Del vannmelon i trekanter, dryss over smeltet sjokolade og eventuelt litt strø eller kakepynt. Søtt og forfriskende! 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.