Ukemeny uke 20/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

ASPARGESSUPPE

Server deilig, hjemmelaget aspargessuppe som en deilig suppemiddag med brød og for eksempel en god spekeskinke. Aspargessuppe er dessuten super som forrett i et selskap.

SEIBIFF MED LØK

Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.

QUICHE LORRAINE

Quiche lorraine er kanskje den mest kjente av alle salte paier. Fylt med bacon, purre, ost og egg er den full av smak, som passer til de fleste anledninger. Server paien med en frisk salat, tomater og godt brød. Quiche Lorraine er dessuten super mat å ta med til 17. mai-frokost.

LAMMESPYD

Lammekoteletter i skiver er perfekt til grillen. Tre dem på spyd og grill dem på høy varme. Couscous med grillede grønnsaker og persille er skikkelig godt tilbehør. 

RØMMEGRØT

Rømmegrøt, gjerne i følge med spekemat, har lange tradisjoner i Norge, og forbindes for mange med 17. mai, sankthansfeiring, olsokfeiring eller fjellturer. Grøten lager du enkelt selv, og fast tilbehør er sukker, kanel og smøret som skummes av grøten under koking.

KYLLINGSPYD MED CÆSARSALAT

Sprø salat vendt i en deilig cæsardressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig, grillede kyllingspyd og herlig sprøtt bacon. Godt som lørdagskos, men også super mat å ta med til 17. mai-festen.

KOKT LAKS MED AGURKSALAT OG SANDEFJORDSMØR

Kokt laks er festmat og vanlig 17. mai-mat i Norge. Med fiskeskivens vakre, korallrøde farge blir den også en fryd for øyet der den ligger side om side med agurksalat, poteter og gyllent sandefjordsmør.

UKENS DESSERT

PAVLOVA

Pavlova er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova. Pavlovakaken er florlett, sprø og smelter i munnen. Marengskaken er en suksess i ethvert selskap og er en "må ha"-kake til 17. mai.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SJOKOLADEMUFFINS

Sjokolademuffins med sjokoladebiter! Dette blir ca. 12 muffins, mens mengden kan variere avhengig av størrelsen på muffinsformene dine. Et godt tips er å stette muffinsformene i et muffinsbrett først, - da holder de formen enklere.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.