Ukemeny uke 17/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRESKINSPIRERT LAMMEPANNE

En herlig lammepanne, inspirert av greske sommerkvelder. Denne gjenoppskriften lages med restene av lammestek.

SHAKSHUKA

Shakshuka er en rett der egg posjeres i en deilig tomatsaus. Dette er en sunn middagsrett, som også kan spises som en deilig lunsj eller en helgefrokost. 

SVINEBIFF MED GRESK LINSESALAT

Renskåret svinekjøtt i saftige biffer er deilig hverdagsmat. Gi dem et touch av Hellas,
og server dem med denne smaksrike linsesalaten.  

KRYDRET FISKEBURGER MED CHILIMAJONES

Gjør en vri på fiskemiddagen og server fisken i burgerbrød sammen med salat og en sprek chilimajones! En ny fiskefavoritt i familien?

KYLLINGNACHOS

En superenkel koserett - nachos med kylling! Perfekt når du skal ha en rask middag, eller har rester av kyllingkjøttdeig eller grillet kylling du må bruke opp. 

SUSHI DOUGHNUTS

Den populære sushi doughnuten! Herlig frisk og ikke minst lekker å se på. Vi har pyntet vår med laksefilet, avokado, reddiker og agurk, men her er det bare fantasien som setter grenser. Lag gjerne din egen variant! 

KJE KLEFTIKO

Lam kleftiko er en av de mest kjente matrettene fra Hellas, og betyr rett og slett «stjålet lam». Vi har byttet ut lam med kjelår, og understreker at det absolutt ikke må være stjålet for å smake fantastisk.

UKENS DESSERT

TIRAMISU

Tiramisu, berømt og lettlaget italiensk dessert. Egg, sukker, fingerkjeks, mascarponeost og espressokaffe er alt du tenger. Tiramisu betyr "ta meg opp" og blir ofte smaksatt med konjakk eller likør.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

BROWNIES

Brownies er en favoritt for mange, og det kan være ekstra kult å lage kaken selv. Den skal ikke være gjennomstekt, da det er det som gjør akkurat denne kaken så god. Dette er en stor og mektig langpannekake, som holder til minst 20 kakestykker. Perfekt å lage hvis du skal ha selskap. Du kan fryse resten av kaken og ta opp senere.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.