Ukemeny uke 16/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

RØSTI MED SQUASH OG EGG

Grønnsaker og egg er en perfekt match. Røsti laget med både poteter, squash og frisk dill er ikke bare lettvint, men det er også smakfullt og godt. Dette er super hyttemat!

FINNBIFF

Reinsdyrskav er viddas hurtigmat som det er enkelt og raskt å lage nydelige matretter av. Skavet kan legges rett i stekepanna fra fryseren, og sammen med et beger rømme, litt sopp og krydder har du et festmåltid på rekordtid!

KICKWOK

Rask og enkel wok hele familien vil digge! Magert svinekjøtt i strimler wokket med en gammel klassiker - kinakålen, gulrot og grønn paprika. Velg woksausen du liker best, vi har valgt en med hoisin.

KYLLING MED KARAMELLISERT APPELSIN

Har du noen gang tenkt på sukker som krydder? I denne kyllingretten er sukkeret karamellisert, og er med på å krydre kyllinglårene sammen med frisk appelsinsaft, hvitløk og urter. Resultatet er fantastisk smakfullt og mørt kjøtt.

KOKT TORSK MED SANDEFJORDSMØR

Det er typisk torsk å være god, og fisken kan like gjerne serveres med nydelig, hjemmelaget saus til gjester som på en enkel måte i hverdagen. Kokt torsk i skiver med sandefjordsmør og agurksalat er gjestemat for fiskeelskere.

KLASSISK LAMMESTEK

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påsken. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver. Server gjerne med gode poteter, sjysaus og en god sennep eller ripsgelé.

HVIT BACALAO

Hvit bacalao er en deilig bacalaovariant med masse smak. Denne fiskegryten er laget med klikkfisk loins. Pass på at du ikke rører for mye i gryten, da faller fiskestykkene fra hverandre.

UKENS DESSERT

SUKSESSTERTE

Suksessterte er en populær kake hele året, men spesielt populær i påsken. Kanskje på grunn av den flotte gulfargen på den smaksrike kremen som kjennetegner kaken. Kaken inneholder ikke mel og er derfor glutenfri.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

PINNEBRØD

Pinnebrød er kjempegodt å grille på bål på vinteren. Her viser vi deg hvordan du kan lage deigen, som kan pakkes med i tur-sekken. Deigen holder til å lage ca. 6 pinnebrød. Ta med deg en voksen når det skal grilles. Deigen tvinnes rundt en pinne og stekes til de er gjennomstekte og slipper pinnen. Snu pinnen ofte, slik at den ikke blir brent.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.