Ukemeny uke 12/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNNSAKSUPPE FRA TOSCANA

Ribollita er det italienske navnet på denne toscanske grønnsakssuppen, som tradisjonelt lages med daggammelt brød. Vi har lagt brødet på toppen isteden, og gratinert suppen med litt god ost. 

HJEMMELAGDE FISKEPINNER MED RÅKOST OG POTETMOS

Fiskepinner lager du enkelt selv! Velg den fisken du og barna liker best og bruk gjerne hjemmelaget brødrasp. Det gir en ekstra sprø, fin skorpe på fisken.

MAKARONIGRATENG MED PØLSE

Makaronigrateng er en klassisk middagsfavoritt som både store og små elsker. Bland inn litt av favorittgrønnsakene, og du har en alt-i-ett-middag på et blunk!

LAKS I WOK

Her er en lynrask fiskemiddag du kan lage på travel hverdag. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige med.

SVINEFILET I PHO

Pho er en vietnamesisk nudelsuppe, basert på kraft. Med gode krydder, tynne skiver av svinefilet, skivet sopp og vårløk er dette grommat!

FYLT PAPRIKA MED LAM OG COUSCOUS

Det er utrolig hvordan paprika endrer smak og blir søt og aromatisk når den grilles. Og fylt med lammekjøttdeig, couscous og masse urter blir det en nydelig liten rett kan serveres til forrett eller som koserett på lørdagskvelden.

BANKEKJØTT

Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak fra kokekjøttet.

UKENS DESSERT

APPELSINFROMASJ

Appelsinfromasj er friskt og godt, og nydelig dessert når appelsinene er på sitt beste.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

OSTESMØRBRØD I PANNE

Ostesmørbrød stekt i panne er like godt som stekt i ovnen. Andre smakstips er å smøre et tynt lag med sennep på skivene, eller å variere med ulike krydder eller friske urter.

Se forrige ukes ukemeny for flere middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.