Ukemeny uke 11/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

SPAGETTIGRYTE

Alt i en gryte, eller one pot som det også kalles. Enklere blir det ikke! Ha alle ingrediensene i en stor gryte og boblekok i ca. 15 minutter. Da har du en smakfull, deilig pastarett ferdig. Topp den med frisk basilikum og revet parmesan, lukk øynene og drøm deg bort til Italia. Får du rester etter middagen kan du bruke dem i en spagettiomelett. Se flere tips til hvordan du kan bruke opp pastarester.

HJEMMELAGET FISKEGRATENG

Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter en fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk - fersk, lettsaltet eller røkt. Akkurat nå har du kanskje rester med skrei? Du kan også bruke rester med kokt makaroni. Fiskegrateng er en fiskemiddag som barn ofte liker.

KYLLINGFILET MED SMAKFULL SAUS

Dette er en enkel og rask koserett for to personer, Kanskje til deg selv og en du er glad i? Saftig kyllingfilet servert med brokkolini og en kremet, deilig saus. Server gjerne  med kokt ris.Nam! Blir det ris til overs etter middagen har vi tipsene til hva du kan lage av risrestene.

KOTELETTER I FORM

Løft hverdagsmiddagen et par hakk og la nakkekotelettene få den siste varmebehandlingen i stekeovnen i selskap med fløtestuet spinat. Server nakkekotelettene med kokte poteter eller pasta

TACO I HJERTESALAT

Er du klar for en fargerik, fresh og sunnere taco? Det saftige biffkjøttet serveres i hjertesalat, og toppes med søt mangosalsa, hot jalapenõ og deilig korianderaïoli. Her lager du hele tacomåltidet fra bunnen av.

SMØRDAMPET SKREI MED PASTINAKKPURÉ

Noen uker i løpet av årets første måneder kan vi glede oss over den fantastiske skreien. Med få ingredienser og enkel tilberedning har du et herremåltid for gode venner. Pastinakk kan byttes ut med rotselleri, jordskokk eller persillerot, eller en blanding av disse. Etter skreisesongen kan du bruke samme tilberedningsmetode på torsk, sei eller annen hvit fisk.

MAROKKANSK GRYTE MED KJE

Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. Denne retten fra Marokko lages tradisjonelt i en tagine, en variant av leirgryte, men vi har brukt en helt vanlig gryte. Server med couscous eller brød.

UKENS DESSERT

POTET- OG MANDELKAKE

Bak verdens mest saftige og gode mandelkake, og bruk samtidig opp de kokte potetene fra middagen. Server kaken for eksempel med vaniljekesam og strimlet sitronskall. Se flere tips til hvordan du kan bruke opp ulike typer restemat.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

HAVREPANNEKAKER

Denne oppskriften gir 8 deilige og saftige havrepannekaker. Vi har beregnet 2 pannekaker til hver. Hva med å overraske familien med nystekte pannekaker til frokost i helgen?

Se forrige ukes ukemeny for flere middagstips

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.