Tacogryte

Kategori
Rask
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Er det ikke nok med fredagstaco, sier du? Da kan det kanskje friste med en rask og familievennlig tacogryte med kjøttdeig, grønnsaker og bønner. Litt fredagsfølelse midt i uka!

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig eller kjøttdeig av svin
  • 2 ss maisolje
  • 2 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk rød paprika
  • 2 båter hvitløk
  • ½ pose tacokrydder
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 boks hermetiske sorte bønner
  • 4 ss rømme
  • ½ potte frisk koriander
  • 2 stk vårløk
  • 2 stk lime
  • 24 stk tortillachips

Slik gjør du

  1. Varm litt olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen i to omganger. Ha den over på en tallerken.
  2. Grovhakk løk, gulrot og paprika. Finhakk hvitløk. Fres grønnsakene i resten av oljen til de er blanke og begynner å få farge. Ha kjøttdeigen tilbake i pannen og dryss over tacokrydderet.
  3. Tilsett hakkede tomater og tomatpuré, vann og buljong og kok opp. Senk varmen og la det hele småkoke ca. 5 minutter. Tilsett litt mer vann om du synes gryten er for tykk.
  4. Skyll bønner og ha dem i gryten. Smak til med salt og pepper. Dryss grovhakket vårløk på toppen rett før servering. 

Server gryten rykende varm og topp med rømme, hakket frisk koriander, knuste tortillachips og limebåter. Kokt ris eller ferskt brød kan godt serveres til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.