Saltbakt ørretfilet med salat

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Å bake fisk på en på grovt salt gjør den ekstra saftig, og er en enkel og flott måte å lykkes. Ørret egner seg utmerket til å tilberedes på denne måten.

Ingredienser

  • 800 g ørretfilet
  • 200 g grovt havsalt
  • 1 stk sitron
  • 1 pose blandet babybladsalat

Slik gjør du

  1. Skjær ørretfileten i porsjonsstykker. Behold skinnet på.
  2. Hell saltet i en ildfast form og plasser fiskestykkene oppå med skinnsiden ned. kryddre lett med litt salt og pepper. Drypp over noen dråper sitronsaft.
  3. Plasser formen midt i ovnen på 180 °C i 12-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.

Ha salaten i en bolle og server den saltbakte ørreten med en vinaigrettedressing, rømme og kokte poteter.

De aller fleste fiskefileter med skinn kan bakes på denne måten. Det er også supert å bake hele fileter, og krydre på ulike måter - prøv for eksempel med grovknuste senneps- og korianderfrøsammen med salt og pepper. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.