Koteletter i form

Kategori
Familien
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Løft hverdagsmiddagen et par hakk og la nakkekotelettene få den siste varmebehandlingen i stekeovnen i selskap med fløtestuet spinat.

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin

Fløtestuet spinat:

  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk vårløk
  • 1 ss margarin
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl parmesan
  • 400 g frisk spinat
  • ½ ts salt
  • ½ ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og vårløk, og stek det raskt i en stekepanne.Hell i buljong og matfløte. La det koke raskt opp mens du rører hele tiden. Bland godt inn parmesanen og vasket spinat. Det kan se mye ut i starten, men spinaten faller fort i sammen. Smak til med salt og pepper.
  2. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem brune på begge sider i en stekepanne på middels sterk varme.
  3. Ha spinaten over i en ildfast form og legg kotelettene på toppen.
  4. Sett formen midt i ovnen på 200 °C og la det steke i 15 minutter.

Server nakkekotelettene med kokte poteter eller pasta.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.