Ukemeny uke 7/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

EGGEPANNE MED SQUASH

Eggeretter som denne får vi aldri nok av! Squash er anvendelig og passer sammen med det meste - her med egg og ost i en nydelig eggepanne. Perfekt som en lett middag.

KOTELETTER OG GRØNNSAKER I OVN

Koteletter er noe alle liker, og med grønnsaker som følge blir dette en ordentlig middag. Retten stekes ferdig i ovnen, da har man tid til å dekke bordet og gjøre litt ekstra ut av hverdagsmiddagen.

KYLLINGCURRY MED SØTPOTET

Prøv en curry uten karri. Dette er en deilig, varmende gryte med aner i Karibien. Vi har brukt kylling lårfilet, som er saftig og mørt, og tåler lang varmebehandling uten å bli tørt. 

SKREI, LEVER OG ROGN

Skrei, lever og rogn kalles også skreimølje, og er den tradisjonelle måten å servere skreien på. Dette er rustikk mat som bare kan nytes i skreisesongen.

MOUSSAKA

Moussaka er opprinnelig fra Midtøsten, men er mest kjent fra Tyrkia og Hellas. Hovedingredienser er lammekjøttdeig, tomater og aubergine. Det tar litt tid å lage ovnsretten, men det er verdt innsatsen!

BACALAO

Det finnes en mengde oppskrifter på Bacalao rundt om i verden og i Portugal skryter de av at de har en oppskrift for hver dag i året. Her i Norge er versjonen med potet og tomat den mest populære. Lett å lage og perfekt mat for festlige anledninger.

LAPSKAUS

Lapskaus er en velkjent tradisjonsrett i Norge. Rykende varm lapskaus faller garantert i smak hos liten og stor.

UKENS DESSERT

MANDELKJERNEPUDDING

Mandelkjernepudding, eller mandelpudding som mange kaller den, er desserten som får søte barndomsminner til å strømme på. Dette er en super søndagsdessert.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

AMERIKANSKE PANNEKAKER

Amerikanske pannekaker er litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker, og de smaker kjempegodt! 5 porsjoner gir ca. 10 pannekaker, og da har vi har beregnet 2 pannekaker per porsjon. Server gjerne med cottage cheese og syltetøy, eller lønnesirup og bær.

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.