Ukemeny uke 43/2019

Denne uken har vi satt sammen en bærekraftig ukemeny med retter som baserer seg på norske råvarer. La deg inspirere til å spise mest mulig norskprodusert mat laget på norske ressurser. Her er ukens middagstips fra oss.

BROKKOLI- OG ERTESUPPE MED TORSK

Torsk er en ypperlig matfisk som er lett å lykkes med. Sammen med denne suppen, og toppet med syltet rødløk, har du et spennende og litt annerledes måte å servere torsken på. 

PYTT I PANNE MED GRØNNSAKER

Lag hverdagsmat med rester fra grønnsaksskuffen! Vi fant både sopp, sellerirot og kålrot. Hva finner du? Bruk det du har, topp med et stekt egg eller to, og server med sylteagurk og rødbeter. 

HYSE MED BYGGRISOTTO

Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. I stedet for hyse kan du også bruke sei, lange, breiflabb eller uer. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte. 

BANKEKJØTT MED ERTESTING ELLER KÅLSTUING OG KOKTE POTETER

Bankekjøtt er en av de gode, gamle traverne på middagsbordet. Dette er enkel mat som er rask å forberede, men som trenger lang tid og lav temperatur for å få fram deilig mørhet og god smak. 

FINNBIFF

Reinsdyrskav er viddas hurtigmat som det er enkelt og raskt å lage nydelige matretter av. Skavet kan nærmest legges rett i stekepanna fra fryseren, og sammen med et beger rømme, litt sopp og krydder har du et festmåltid på rekordtid!

BENFRI LAMMESTEK MED MYNTEPESTO OG BYGGRYNSALAT

Ben ut et lammelår og fyll det med gode smaker. Her er steken smaksatt med myntepesto, i tillegg braiseres steken med spennende krydderier. Byggrynssalat med beter og neper er spennende og godt tilbehør.

FRIKASSÉ MED KYLLING ELLER HØNE

Enten du bruker kylling eller høne er frikassé velsmakende mat som vekker nostalgiske følelser hos mange. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.

UKENS DESSERT

RISLAPPER

Har du rester igjen av risgrøten er du heldig! Da kan du lage disse deilige rislappene som er knallgode med syltetøy eller ost. Har du rester med byggrynsgrøt, så lager du byggrynslapper av samme oppskrift.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

FISKEGRATENG MED MAKARONI

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni er supergodt! Hvis du har rester av kokt fisk fra middagen i går, kan du godt bruke opp det i denne gratengen. Det går også an å bruke laks eller ørret. Som tilbehør har vi laget en frisk råkostsalat.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.