Ukemeny uke 41/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

PASTA MED JORDSKOKK OG SITRON

Jordskokk har en mild og deilig nøttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitløk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Det er ikke nødvendig å skrelle jordskokken, bare vask den godt før den tilberedes. 

PLUKKFISK

Plukkfisk er en flott måte å bruke opp rester av kokt fisk på. Dette er husmannskost med røtter i Hordaland, og varieres ut fra hvilken fisk du har tilgjengelig – både fersk, saltet og røkt fisk smaker nydelig i plukkfisk.

HOT LINSESUPPE MED STRIMLET SVINEKJØTT

Knapt noe smaker bedre enn en god suppe laget fra bunnen av. Her er en hot variant med linser og strimler av saftig svinekjøtt. 

STEKT SEI MED SOPP

Seien er full av smak, og egner seg spesielt godt til steking. De aller fleste har vel et barndomsminne om seibiff med løk – her har du en asiatisk variant med sopp, løk, grønnkål og sesamolje.

KYLLING OG SØTPOTET MED GRØNNKÅL

Alle middagsretter som kan tilberedes i form eller gryte og som gjør seg selv i ovnen er geniale i en travel hverdag.  Kylling overlår er saftig og mørt, og sammen med søtpotet, grønnkål og hvitløk.

LASAGNE

Nordmenn har mange favoritter fra det italienske kjøkken, deriblant lasagne. Ovnsretten består av kjøttsaus og ostesaus som legges lagvis med pastaplater.

KLASSISK LAMMESTEK

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

UKENS DESSERT

GULROTKAKE MED OSTEKREM

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

LAMMEBOLLER MED KRYDRET RIS

Lammeboller og ris med smak av kanel og tranebær. En skikkelig god middag, med litt spennende smaker. Risen kokes med et krydder som heter gurkemeie. Det gir risen en skikkelig gul farge.

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.