Ukemeny uke 40/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

KRYDRET PERLEGRYN MED STEKT EGG

Perlegryn eller middagsgryn - forkokte, smakfulle gryn med kort koketid - er et godt alternativ til ris og pasta. Her er de spennende krydret og toppet med speilegg. 

SEIBIFF MED GULROT OG LØK

Sei er en klassisk hverdagshelt – en fisk som ikke skal undervurderes.  Den er lett å tilberede og har så mye smak!

SVIN- OG BROKKOLIGRATENG

Grateng er super mat å lage av rester. Vi har brukt kjøttdeig av svin, men her kan i grunnen alt brukes. Og har du ikke mye kjøtt, kan du supplere med dobbelt så mye grønnsaker! Vi har juksa litt, og bruker en posesaus som basis. 

RASPEBALLER MED SVINEKNOKE

Raspeballer eller komler er norsk tradisjonsmat som ofte serveres på torsdager, såkalt komletorsdag. Salt kjøtt som for eksempel svineknoke er smakfullt og godt tilbehør, og gir god kraft til å koke potetballene i. Kålrotstappe er tilbehør slik det skal være, i følge tradisjonen.

REKER MED URTEMAJONES

Prøv en vri på dressingen til rekene. Green Goddess majones er grønn og lekker og veldig populær i USA. Vi kaller den urtemajones. Deilig urtesmak passer perfekt til rekene!

KINESISKE VÅRRULLER

Helsprø ruller som dette ble opprinnelig spist under vårfestivalen i Kina, for å feire det nye året og hylle vårens varme. Nå spises de over hele verden med store variasjoner i smak og fyll. Her har vi fylt dem med kylling, grønnsaker og massevis av deilig smak.

KLASSISK LAMMESTEK

Klassisk lammestek er typisk servering i forbindelse med påske og i lammesesongen om høsten, men gjerne ellers i året også. Bruker du litt tid på å skjære ut isbeinet på lammelåret før steking, så får du en lammestek som er enklere å skjære i fine skiver.

UKENS DESSERT

KANELKNUTER

Kjært barn har mange navn. Disse lekre og velduftende kanelknutene omtales både som kanelboller, kanelsnurrer eller "kanel i svingene". I Sverige feires kanelbollens dag 4. oktober. Bli med og feire dagen med nybakte kanelboller du også!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

FYLTE PANNEKAKER MED EPLER

En supergod dessert, som slår lørdagsgodteriet! Her kan du bruke rester av pannekaker hvis du har det, eller ferdigstekte pannekaker. Du kan også lage dine egne pannekaker.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.