Ukemeny uke 40/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

ENKEL POTET- OG PURRELØKSUPPE

Potet- og purreløksuppe er en nydelig suppe som kan nytes både kald og varm. Som forrett eller smårett, eller som en såkalt påbygnings-suppe siden den gjerne kan få følge av sprøstekt bacon, spekeskinke eller annet mørt kjøtt.

SEIKAKER MED GRESSLØKSAUS

Det er både enkelt og fort gjort å lage fiskekaker selv. Her er oppskriften på kjempegode seikaker med sprø salat og superenkel gressløksaus. Dette er hverdagsmat man blir glad av og som gjør deg behagelig mett.

GULROT- OG SØTPOTETPURÉ MED KJØTTDEIG

En mild og fargerik puré toppet med kjøttdeig, vårløk, gressløk og sprø skiver av reddik. Server i dype boller, eller sett alt fram på på bordet slik at alle kan dekorere sin egen bolle.

OVNSBAKT LAKS MED SPINAT OG BLOMKÅL

Frisk spinat og revet blomkål er et kjempegodt tilbehør som virkelig passer utmerket til ovnsbakt laks. Hvitløk og grønn chili sørger for at det hele blir passelig hett på tunga.  

ØLBRAISERTE LAMMESKANKER

Lammeskank er den nederste delen av lammelåret. Med litt ekstra tid og omsorg forvandles den til en av de møreste og mest smakfulle lammerettene. Og velger du et litt mørkt og kraftig øl, får du er saus du aldri har smakt maken til!

SVINEKNOKE MED TYSK POTETSALAT

Når tyskerne drar i gang oktoberfesten er det «Schweinshaxe», tyske pølser, pretzels og øl som gjelder. Skal du ha din egen oktoberfest hjemme hos deg bør du prøve ut denne nydelige svineknoken med potetsalat. 

HØNSEFRIKASSÉ

Hønsefrikassé er norsk tradisjonsmat. Hønsekjøttet trenger lang koketid, men man får både mye fint kjøtt og god kraft når jobben er gjort.

UKENS DESSERT

SMULDREPAI MED EPLER

Smuldrepai med epler er en enkel og elsket klassiker i den norske eplehøsten. Server med hjemmelaget vaniljesaus eller en klatt créme fraîche, og nyt de friske, norske eplene i søt innpakning!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

KANELKNUTER

Finnes det noe bedre enn nybakte kanelknuter? Her viser vi deg hvordan du kan lage morsomme kanelknuter. Oppskriften gir ca. 12 boller, og vi har beregnet 2 boller til hver. Lykke til!

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.