Ukemeny uke 39/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

SEIBIFF MED LØK

Sei er med sitt litt mørke kjøtt en anvendelig og smakfull matfisk. Seibiff med løk er god, norsk tradisjonsmat og en velkjent hverdagsklassiker.

BROKKOLISUPPE MED GRØNN CURRY

Brokkoli, hverdagsgrønnsak nummer én, framstår her i ny og spennende drakt. Denne suppen er full av deilig smak. Suppen er jevnet med kikerter, og er dermed glutenfri. 

LAKS I WOK

Her er en lynrask fiskerett med smaker som minner om ferietider. Laks får man tak i hele året og er en fisk som man kan variere i det uendelige med.

FÅRIKÅL

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett - stemt frem av Nitimens lyttere for 40 år siden. Fårikål er både husmannskost og festmat, og smaker kanskje enda bedre dagen etter at den er laget. Og en ting er sikkert: fårikål er verdens beste grunn til å samle store og små til høstens etegilde rundt den dampende gryta!

TACO MED REVET KYLLING

Dette er en «vann-i-munnen»-rett. Saftig kylling blandet med en smakfull saus, servert med hot salsa og guacamole. Meksikanske tacos serveres ikke med de harde tacoskjellene mange tror. De serveres i myke maistortilla, som denne. 

SVINEKJØTT MED NØTTESAUS

Denne koseretten med svinenakke marinert i soya er inspirert av det asiatiske kjøkken. Her serverer vi den med en smaksrik nøttesaus.

STIFADO

Stifado er en klassisk gresk gryterett som kan lages med den type kjøtt du har for hånden. Vi har brukt storfekjøtt i denne oppskriften, men du kan også bruke lam. Smaken er formidabel. 

UKENS DESSERT

TILSLØRTE BONDEPIKER

En klassisk dessert. Den perfekte blanding av søtt og syrlig, mykt og knasende.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

ENKEL LAMMEPIZZA

Her har du oppskriften på en enkel og rask «jukse-pizza» med nanbrød-bunn! Vi har toppet den med crème fraîche, litt ost, lammeskav og masse deilig grønt! Dette er en super måte å lage pizza på!

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.