Ukemeny uke 38/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNN GRØNNSAKSSUPPE MED POSJERT EGG OG RISONI

En mettende grønnsakssuppe med masse deilig smak. Det posjerte egget er prikken over i’en og gir en deilig fylde til suppen. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllinglår med cherrytomater.

KYLLINGLÅR MED CHERRYTOMATER

Kjøtt fra kyllinglåret er smakfullt og mørt og tåler tøffere behandling enn kyllingfilet. Her har du en deilig alt-i-ett-rett med grønnsaker og kylling, ferdig på under en time. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Grønn grønnsaksuppe med posjert egg.

KOKOS- OG CURRYPANNE MED TORSK

Dette er en smakfull fiskepanne som det er kjapt og enkelt å varte opp med på en travel hverdag.

CHILI CON CARNE MED SVINEKJØTT

Har du lyst på en ordentlig god gryte? Chili con carne er en superfavoritt! Med både tørket og fersk chili, bønner, grønnsaker og strimlet, norsk svinekjøtt er dette en gryte som både metter og varmer.

PHO MED REINSDYRSKAV

Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd.

 

HYSE MED BYGGRISOTTO

Å koke sammen en byggrisotto er ikke vanskelig, men tar litt tid. Tilsett crème fraîche, ost og vårløk. Byggrisotto er perfekt tilbehør til alle typer fisk. Byggrynene absorberer masse smak, så her er det bare å nyte. 

LAMMEFRIKASSÉ

Mange huske denne klassikeren som søndagsmiddag hjemme hos mor. Det smaker like godt i dag, så her er det bare å sette i gang. Nydelig lammekjøtt, høstens grønnsaker og en lys saus. Nam nam.

UKENS DESSERT

EPLEKAKE I LANGPANNE

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Høstens friske, sprø norske epler gjør kaken ekstra god på smak.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SUOVAS I PITABRØD

Gatemat fra nord! Suovas i pita, eller reinsdyrkebab, går raskt å tilberede og smaker utrolig godt. Mikset med deilig rømmedressing og sprø salat er dette skikkelig digg rett. Du kan også bruke vanlig reinsdyrskav i stedet for suovas, som er røkt reinsdyrskav. 

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.