Ukemeny uke 37/2018

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

BLOMKÅL- OG POTETCURRY

Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».

KREMET PASTA MED PULLED PORK

Pasta er sjeldent feil, og denne retten er både rask å lage og veldig god.

SEIPANNE MED GRØNNSAKER

Denne raske seipannen med grønnsaker er super hverdagsmiddag til travle dager. Sei er en smakfull fisk som ofte barna liker også.

KYLLINGFILET MED EPLESAUS

Bruk en pose béarnaisesaus som basis, og rør den ut med eplemost og litt fløte. Sausen er som skapt for kylling, men passer også godt til kalkun.

WRAPS MED REINSDYRSKAV OG TYTTEBÆRRØMME

Her er en spenstig og spennende variant av fredagstacoen! Wraps fylt med saftig reinsdyrskav og en syrlig tyttebærrømme. Nam!

LAM FLATBIFF MED SELLERIROTPURÉ, TØRKET FRUKT OG NØTTER

Dette er en rett som virkelig gjør susen ved middagsbordet. Enkle grep og kjapt, godt og smakfullt resultat. Nøtter og tørket frukt «krydret» med IPA-øl gir en god kryddertouch til ganen.

FLYNDREFILET MED RÅKOST

Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker – og de behøver ikke være av typen som kommer i pakker fra frysedisken.

UKENS DESSERT

BANANKAKE I LANGPANNE

Lag en saftig og aromatisk kake med god holdbarhet av overmodne bananer som ligger igjen på fruktfatet. De er fulle av smak av sødme, og perfekt egnet til baking. Med deilig sjokoladeglasur på toppen gjør kaken lykke på kakebordet.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SMULDREPAI MED BÆR

Smuldrepai er enkel og gøy å lage! Bland sammen mel, havregryn, smør og brunt sukker. Ha det over frosne blåbær og bringebær, og vips har du en supergod smuldrepai! Du kan også bruke selvplukkede bær. Smuldrepai smaker kjempegodt alene, eller med litt is til.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.