Ukemeny uke 35/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

TOFU OG AUBERGINE MED BASILIKUM

Tofu er en flott kilde til protein, men smaker ikke stort før den får litt hjelp. I selskap med aubergine, hvitløk og sesamolje blir det en smakseksplosjon og en deilig, mettende middag.

SEIPANNE MED GRØNNSAKER

Denne raske seipannen med grønnsaker er super hverdagsmiddag til travle dager. Sei er en smakfull fisk som ofte barna liker også.

FLESKEPANNEKAKE

Av alle gode matminner fra barndommen havner nok pannekaker øverst på  lista for svært mange. Pannekaker kan komme i mange ulike varianter, fra tynne med et enkelt dryss sukker, til tjukke og solide middagspannekaker med stekt flesk, som her. 

STEINBIT MED KREMET PURRE

Steinbit er fast i kjøttet og har en god, mild fiskesmak, og filetene er enkle å tilberede. Her har vi bakt dem i ovnen sammen med purreløk og fløte – en rett som passer både til hverdag og fest.

PASTA MED ENTRECÔTE OG GORGONZOLA

Det er spennende og gøy å lage egen pasta fra bunnen av. Her er en god pastarett med biffstrimler og blåmuggost. Dette er en koserett for helgen, med god tyngde og smak.

KYLLING CACCIATORE

Vi blir vel aldri lei av alt-i ett-gryter! Kylling cacciatore, som kan oversettes til jegerens kyllinggryte, er en slik deilig, varmende gryte som nesten gjør seg selv.  Server den med deilig ferskt brød for å få med hver dråpe av sausen.

BORSJTJ - RUSSISK RØDBETSUPPE

Rødbetsuppe blir knallrød og smakfull. I denne suppen har vi brukt lammebog, men høyrygg eller annet kokekjøtt fra storfe kan også brukes. Server rødbetsuppen med en klatt rømme.

UKENS DESSERT

BLÅBÆRCLAFOUTIS

Det vanskeligste med clafoutis er trolig å uttale det franske navnet. Den pannekakelignende røren kan du variere med andre typer bær og oppdelt frukt.

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

SMULDREPAI MED BÆR

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.