Ukemeny uke 34/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

GRØNN PASTA MED STEKT EGG

Fullkornspagetti med ekstra grønt! Tynne, tynne strimler av squash egner seg perfekt som et alternativ til spagetti, eller til å blandes i. Sammen med en grønn ertepuré, stekt egg og et dryss parmesan så blir dette en smakfull og grønn middag.

GRILLSPYD MED LAKS OG SITRON

Skjær laksefilet i store biter og træ dem på grillspyd sammen med sitronskiver. Laksespyd er både raskt og enkelt å lage og smaker innmari godt! 

BLOMKÅLSUPPE

Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke noe lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.

PØLSELAPSKAUS

Lapskaus er raskt og enkelt å lage, og en rett som er populær hos både små og store. Her har vi brukt kjøttpølser i lapskausen, men du kan like gjerne bytte ut pølsene med litt kyllingfilet eller annet kjøtt.

ENCHILADAS MED KYLLING

Enchiladas med kylling er supergod mat som passer for hele familien!

GIOUVETSI

Giouvetsi er en gresk lammegryte som du kanskje har spist i Hellas. Den kan på mange måter kan minne om stifado, men er krydret med allehånde i stedet for kanel og kokes med små pastakorn (orzo) som ligner på ris.

STEINBIT MED GRILLET NEKTARIN

Legg fisk på grillen! Steinbitfilet er fast i konsistensen og er enkel å grille. Sommerfrukten nektarin er også fin å legge på grillen, og gir deilig sødme og syrlighet til retten.

UKENS DESSERT

PIZZA MED MORELLER OG FETA

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med moreller, fetaost, honning og valnøtter - og spis den til middag eller dessert!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

KJØLESKAPSGRØT MED BLÅBÆR OG VANILJE

Kjøleskapsgrøt med blåbær og vaniljeyoghurt er en supersmart frokost! Her blander du raskt sammen ingrediensene og lar den stå natten over i kjøleskapet. Da er alt klart når du står opp og skal spise frokost. Hvis du har små glass med lokk kan du bruke det, eller så kan du godt lage dem i en vanlig kopp eller skål, og dekke til med plastfolie.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.