Ukemeny uke 2/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

TOMATSUPPE MED KOKT EGG

Hva er suppefavoritten i Norge? Kan det være tomatsuppe, mon tro? Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi!

PØLSEFORM MED PURRE

Alt-i-ett-form med gode smaker. Rask middag som alle liker!

INDISK CURRY MED STRIMLET SVINEKJØTT

Indisk curry er en super hverdagsgryte. Karripasta, kokosmelk og ingefær gir varme fra Asia, og blandet med gulrot, sukkererter, kål og norsk svinekjøtt i strimler har du en spennende, smaksrik middag.

FISKEGRATENG

Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk - fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.

LAMMESKAV I LEFSE

Lammeskav egner seg utmerket i denne retten som er inspirert av gresk gyros. Deilige smaker pakket i tynne, ferske hvetelefser. Server med en enkel yoghurtdressing og tomatsalat. 

TORSKEFILET MED SPRØSTEKT SPEKESKINKE OG TAPENADE

Oliven og spekeskinke er som stjerner å regne på den kulinariske mathimmelen. Her er stjernene i himmelsk selskap med torskefilet, tomater og ruccula.

HØNSEFRIKASSÉ

Hønsefrikassé er norsk tradisjonsmat. Hønsekjøttet trenger lang koketid, men man får både mye fint kjøtt og god kraft når jobben er gjort.

UKENS DESSERT

SJOKOLADEMOUSSE

En god dessert er selve prikken over i-en etter et godt måltid. La deg friste av sjokolademousse, som du vil imponere stort ved å servere. Mousse er en luftig, fløyelsaktig krem som smelter i munnen. Kjempelekkert og utrolig godt!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

KNEKKEBRØD

Hjemmelaget knekkebrød smaker kjempegodt! Du må ta knekkebrødene inn og ut av ovnen et par ganger underveis, så ha gjerne en voksen i nærheten de første gangene som kan assistere deg hvis det trengs. Følger du denne oppskriften får du ca. 12 knekkebrød. Knekkebrødene smaker supergodt sammen med for eksempel kokte egg, ost eller syltetøy.

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.