Ukemeny uke 15/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

VEGETARISK THAIGRYTE

En vegetargryte med deilige asiatiske smaker! Rød curry, kokosmelk og lime vekker smaksløkene.  Linser, kikerter og gresskar gjør gryten mettende og god!

WRAP MED EGGERØRE

Eggerøre er sykt godt - enten det er til frokost, lunsj, middag eller en snack på kvelden. Her har eggerøren fått følge av tortillalefser, glasert bacon og en deilig dressing med asiatiske smaker. Nam!

LAMMESKAVPANNE

Hverdag og dårlig tid behøver ikke å bety at man ikke kan nyte lammekjøtt. Med lammeskav har du ferdig middag på under en halv time. 

TORSKEFORM MED OST

Denne enkle torskeformen med ost kan du gjerne lage nesten ferdig og sette i kjøleskapet. Førstemann hjem setter fiskeformen i ovnen og setter over potetene.

KALKUNFILET MED CALVADOSSAUS

Calvadossausen lages av eplejus, hønsebuljong, fløte - og en liten skvett calvados som setter en fin spiss på smaken. Har du ikke calvados kan du like gjerne bruke konjakk.

REINSDYRGRYTE MED KAFFE OG SOPP

Reinsdyrgryte med kaffe? Det høres merkelig ut, men den litt bitre, aromatiske kaffen utgjør en nydelig og spennende kombinasjon med det markante reinsdyrkjøttet. Fersk og tørket sopp er med på å gjøre dette til en helt særegen smaksopplevelse.

ØRRETFILET GRILLET PÅ PLANKE

Grill fisken på planke, gjerne over glørne på bålet. Smaken blir ekstra god, og du unngår at fisken fester seg til grillen. Server ørretfileten med en asiatisk vårløksalat og litt kokt ris eller en frisk salat.

UKENS DESSERT

GULROTKAKE MED OSTEKREM

Gulrotkake er saftig og godt, og ostekremen på toppen er uimotståelig!

DINOSAUREGG

Har du lyst til å forvandle vanlige kokte egg til dinosauregg? I denne oppskriften lager vi tre egg med ulik farge. Hvis du vil koke flere enn 3 egg, kan du lage flere glass og velge de fargene du liker best. De tar ikke så lang tid å lage, men bør ligger i kjøleskapet i 3 timer, eller over natten, for å få skikkelig farge. Jo lengre de ligger, jo mørkere farge får de!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.