Ukemeny uke 1/2019

Trenger du inspirasjon til hva du skal ha til middag denne uken? Her får du middagstips fra oss.

HELSTEKT KALKUNFILET MED HJEMMELAGET POTETMOS

Cremolata er er blanding av sitronskall, bladpersille og hvitløk, og gir en nydelig smak til kalkunfileten. Ingefærkokt nykål eller spisskål er et perfekt følge.

GRATINERT POTETMOS MED PINNEKJØTT

«Hva skal vi gjøre med restene?» er et stadig tilbakevendende spørsmål i jula. Restene av pinnekjøttmiddagen får nytt liv blandet i en luftig potetmos og gratinert med litt ost i ovnen. En rett som duger både som forrett og som middag, for eksempel sammen med en frisk salat.

STEKT RIS

Stekt ris er ikke bare en superenkel og rask middag du kan lage en travel hverdag. Det er også en super rett for å bruke opp rester av kokt ris, grønnsaker og pålegg, eller andre rester av kjøtt. Denne oppskriften er med røkt skinke, egg og bønner. 

LANGE MED KIKERTSALAT 

Ovnsbakt lange med en frisk og fargerik kikertsalat er sunn og god hverdagsmat. Du kan også bruke torsk eller en annen hvit fisk hvis du ikke har lange.

RASK MIDDAGSGRYTE MED KJØTTDEIG

En enkel og smakfull middagsgryte med kjøttdeig, grønnsaker og potet. Denne gryteretten passer for hele familien, og er super å diske opp med i en hektisk hverdag.

POKÉ

Liker du råmarinert fisk? Da er denne retten perfekt for deg! En fiskesalat proppfull av masse deilig smak! Har du ikke muligheten å dra til Hawaii, er trøsten at du enkelt kan lage salaten hjemme.

VEGETARPAI MED ERTER OG MOZZARELLA

Denne vegetariske pai-varianten er like god som tilbehør og som selvstendig rett. Og smaken og utseendet er til å få vann i munnen av! 

UKENS DESSERT

TRIFLE MED JULEKAKER

Har du julekaker eller andre kjeks til overs etter jul? Da er dette den perfekte desserten du kan diske opp med. Deilig ostekrem, friske bær og knasende, sprø kjeks. Nam!

UKENS BARNEVENNLIGE OPPSKRIFT

FISKEBOLLER I HVIT SAUS

Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter er kjempegod hverdagsmat. Her skal du lage hvit saus fra bunnen av! Det er ganske kult. Du skal også koke poteter og rive gulrøtter. Kjøper du fiskeboller som kommer i kraft, så kan du bruke det til å spe i sausen. Smaksett gjerne sausen med litt karri, hvis du vil!

Se forrige ukes ukemeny for flere gode middagstips.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.