Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetartaco med bønner

Vegetartaco med bønner

Ingredienser

porsjoner

Bønnestuing:

  • 500 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk. løk , delt i fire
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 3 ss honning
  • 1 ts malt spisskummen

Syltet rødkål:

  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,25 stk. finsnittet rødkål

Grønnkålchips:

  • 200 g grønnkål
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • 100 g salatost eller fetaost
  • 8 stk. hvete- eller maistortilla
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lyst på taco? Hva med en fargerik og fresh vegetarisk taco med bønnestuing, syltet rødkål og sprø grønnkålchips - Nam! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Bønnestuing:

  • 500 g tørkede svarte bønner
  • 1 stk. løk , delt i fire
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 3 ss honning
  • 1 ts malt spisskummen

Syltet rødkål:

  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 0,25 stk. finsnittet rødkål

Grønnkålchips:

  • 200 g grønnkål
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts flaksalt

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • 100 g salatost eller fetaost
  • 8 stk. hvete- eller maistortilla
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Legg bønner i bløt over natten.
  2. Hell av vannet, ha bønnene i en kjele sammen med en løk som er delt i fire, laurbærblad og grønnsakkraft. Sett kjelen på platen og kok i ca. 2 timer. 
  3. Rens løk og hvitløk. Finhakk løken og fres den i en stekepanne med olje til den er blank og myk. 
  4. Ta ut løken og laurbærbladene fra kokevannet og tilsett den stekte løken i kjelen. 
  5. Ha i eddik, honning og spisskummen og la bønneblandingen koke til den har fått en grøtkonsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. 
  6. Lag grønnkålchips. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Rens grønnkål for tykke stilker og riv den i grove biter. Ha grønnkålen i en bolle og hell over olje. Bland grønnkålen med hendene til den blir blank og myk. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkålen godt utover papiret. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til grønnkålen er tørr og sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.
  7. Lag syltet rødkål. Kok opp en kjele med eddik, sukker og vann. Når sukkeret har løst seg opp tilsett finsnittet rødkål og la det koke et par minutter. Trekk kjelen av platen og avkjøl. Oppbevar syltet rødkål på glass. 

Utenfor sesongen for rødkål kan du bruke vanlig hodekål, rød spisskål eller du kan erstatte syltet rødkål med syltet rødløk, som også er fargerikt og godt.

  1. Rens granateple. 
  2. Varm tortillalefser etter anvisning på pakken. 

Anrett de varme tortillalefsene med bønnestuingen. Ha på syltet rødkål, smuldret salatost, granateple, grønnkålchips og frisk, finhakket koriander. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 19.04.2024 12:01:54