Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Maistortilla med pulled pork

Maistortilla med pulled pork

Ingredienser

5  porsjoner
  • 550 g pulled pork

MAISTORTILLA:

  • 180 g maismel
  • 1 ts salt
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1,2 dl vann

KÅLSALAT:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 stk. revet gulrot
  • 1 stk. mango , i tynne strimler
  • 1 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 ss grovhakket bladpersille
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tacos med pulled pork! Hjemmelagde mexicanske maistortilla er godt, glutenfritt og enkelt å få til. Fyll tortilla med saftig pulled pork og frisk og søt kålsalat med mango. Yummy!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

5  porsjoner
  • 550 g pulled pork

MAISTORTILLA:

  • 180 g maismel
  • 1 ts salt
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1,2 dl vann

KÅLSALAT:

  • 0,5 stk. finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 stk. revet gulrot
  • 1 stk. mango , i tynne strimler
  • 1 dl lettrømme
  • 2 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sukker
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 4 ss grovhakket bladpersille

Slik gjør du

1. Kna sammen maismel, salt og smør i en bolle. Tilsett vann og bland godt sammen til en bløt deig. Del deigen i 10 like store deler. Ha litt vann på hendene og form delene til små boller. Legg en bolle på et ark bakepapir. Form den til en rund sirkel med hendene og legg litt plastfolie over. Kjevle til deigen er ca. 3 mm tykk og du har en liten rund lefse. 

Er det vanskelig å kjevle ut helt runde lefser? Kjevle ut deigen til passe tykkelse og bruk deretter en tallerken til å skjære rundt. Da blir alle lefsene like store.

2. Ta av plastfolien og legg lefsen med papiret opp i en varm, tørr stekepanne. Dra forsiktig av bakepapiret etter 15-20 sekunder og stek lefsene i ca. 1 minutt på hver side. Legg de ferdig stekte tortillalefsene oppå hverandre innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre.

3. Bland sammen rømme, majones, sitronsaft, sukker og revet ingefær. Smak til med salt og pepper. Vend inn grønnsakene.

4. Varm pulled pork etter anvisning på pakken, eller om du har tid lag den selv fra bunnen av.

Anrett myke maistortilla med den friske kålsalaten og saftig pulled pork. Dryss over grovhakket bladpersille før servering. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fem grep for å uppe tacoen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 10:30:26