Tradisjonell ertesuppe

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Tradisjonell ertesuppe kokt på svineknoke er god, solid bondekost som egner seg året rundt til både hverdag og fest. Og pannekaker hører med som dessert!

Ingredienser

  • 1 stk lettsaltet svineknoke
  • 200 g tørkede gule erter
  • 1 stk løk , finhakket
  • 1 stk sellerirot , i terninger
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 l vann
  • 2 stk gulrot , i terninger
  • 1 stk purre , i ringer
  • 4 stilk frisk timian

Slik gjør du

Du trenger: erter, lettsaltet svineknoke, løk, gulrot, purre, timian, knollselleri (sellerirot), pepper og laurbærblad. 

 

1. Legg erter i rikelig med vann over natten. Hell av vannet før du begynner med de andre forberedelsene.

2. Legg svineknoke, erter, løk, selleri, laurbærblad og timian i en gryte. Hell på ca. 2 liter vann, og kok opp.

3. Skum godt av, og la det trekke i 3 timer under lokk. 

4. Tilsett gulrot og purre når det er 20 minutter igjen av koketiden.

5. Ta opp svineknoken, skjær av kjøttet og legg det tilbake i suppen.

Smak til suppen med grovmalt pepper og server med flatbrød og godt smør. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.