Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo

Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggris-salat

Hør vår podcast om Helstekt ytrefilet med bringebær- og byggrissalat

Lær av Erlends gaffeltabbe, og hør Øistein snakke med en bringebærbonde om jordbær, mens du lager helstekt ytrefilet med bringebær og byggris-salat.

Lag retten du også

Turmat
Middels
Over 60 min

Et saftig og mørt stykke ytrefilet av norsk storfe fortjener litt ekstra godt tilbehør. Her har vi servert det helstekte biffstykket med en deilig bringebær- og byggrissalat toppet med smakfulle friske urter.

Ingredienser

Dressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 ss finhakket frisk mynte

Bringebær- og byggrissalat:

  • 200 g byggris
  • 2 stk. vårløk i tynne skiver
  • 100 g sukkererter delt i 2
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 pk babyspinat (à 65 g)
  • 200 g bringebær
  • 2 ss grovhakket frisk basilikum
  • 2 ss grovhakket frisk mynte
  • saften av 0,5 stk. lime
Vis næringsinnhold

473kcal

Energi

15.2g

Fett

41.1g

Protein

37.6g

Karbohydrater

5.2mg

Jern

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Bland sammen rømme og mynte til en dressing. Sett dressingen kaldt slik at den kan trekke smak.
  2. Kok byggris i en kjele med vann etter anvisning på pakken, 12-15 minutter. Hell av kokevannet, åpne posene og fordel byggrisen utover et brett eller en tallerken slik at den avkjøles raskt.
  3. Bland vårløk, sukkererter, stangselleri og babyspinat sammen med byggrisen. Smak til med limesaft, eventuelt litt salt og pepper. Anrett salaten på et stort fat og dryss over friske bringebær, basilikum og mynte.
Helstekt indrefilet av storfe 3b
  1. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
Helstekt indrefilet av storfe 3c
  1. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne med margarin.
Helstekt indrefilet av storfe 3d
  1. Legg fileten over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og sett formen i ovnen på 125 °C. Stek fileten til ønsket kjernetemperatur (ca. 45 minutter), og la fileten hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Fileten er lite stekt når den har en kjernetemperatur på 55-60 °C, og er medium stekt når steketermometeret viser 60-65 °C.
  1. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på fatet sammen med salaten.

Server helstekt ytrefilet av storfe i skiver og bringebær- og byggrissalat med myntedressing. 

Flere spennende varianter av ytrefilet av storfe

Instagramkonkurranse

Vi har nylig lansert en podcastserie knyttet til 5 utvalgte oppskrifter. Der hører du barndomskompisene Erlend og Øistein i det de prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang. Vi oppfordrer deg til å kokkelere med guttene å lage minst en av rettene. Ta bilde av retten din og vær med i konkurransen vår. Les mer.