skip navigation
matprat logo

Biff med kimchi

Hør vår podcast om biff med kimchi

Øistein elsker norsk biff, men hvordan steker man den? Hør Erlend og Øistein lage kimchi for første gang i sitt liv med en telefon til Korea.

Lag retten du også

Turmat
Middels
Over 60 min

Saftig, pannestekt biff av norsk storfe med koreansk kimchi er en skikkelig sunn og smakelig fristelse. Kimchi er en fermentert kål- og grønnsaksblanding som smaker himmelsk. Sett av to uker til kimchien og et par minutter på hver side til biffene.  Eksotisk og veldig godt!

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe (à 150 g)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Kimchi:

  • 600 g hjemmelaget kimchi (se oppskrift)
Vis næringsinnhold
Energi
231.2kcal
Fett
8.2g
Protein
34.7g
Karbohydrater
4.2g
Jern
3.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Ingredienser til hjemmelaget kimchi (30 porsjoner): 3 kinakål, 1 pakke grønnkål (à 200 g), 2 liter vann, 2 spiseskjeer havsalt, 2 revne gulerøtter, 1 finhakket løk, 100 g aspargesbønner i biter, 6 båter finhakket hvitløk, 4 grovhakkede vårløk, 1 rød chili i tynne skiver. Dressing: 1/2 desiliter chili explotion pulver, 1/4 desiliter vann, 2 spiseskjeer sukker og 2 spiseskjeer fiskesaus.

Hjemmelaget kimchi: 

  1. Kutt kinakål og grønnkål i grove biter. Ha dem over i et dørslag og skyll under kaldt vann.  
  2. Kok opp vann og salt i en kjele, rør slik at saltet løser seg opp.
  3. Ha kål og saltlake i en stor bolle. Legg eventuelt press på kålen slik at saltlaken dekker godt. Kålen skal ligge i laken i minst 3 timer.  
  4. Ha gulrot, løk, aspargesbønner, hvitløk, vårløk og chili i en bolle. Bland sammen ingrediensene til dressingen, og ha dem i bollen med grønnsaker.
  5. Hell av saltlaken, og skyll kålen raskt under rennende kaldt vann. Bland kålen sammen med resten av grønnsakene og dressingen.
  6. Fyll kimchien på et stort rent glass med lokk, eventuelt flere små. La den stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, og sett den deretter i kjøleskapet. Kimchien kan spises allerede etter 2 dager, men også oppbevares i 2-3 uker i kjøleskapet. Den vil utvikle mer smak, jo lengre den står. 

Steking av biff:

For best resultat, legg kjøttet i romtemperatur i minimum 30 minutter før du skal bruke det.


1. Krydre biffkjøttet med salt og pepper. Stek biffene på sterk varme i en stekepanne med margarin til det begynner å piple kjøttsaft på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem, ca. 2 minutter. Da er biffene medium stekt.

2. Vei opp kimchi, vi har beregnet 150 g per porsjon.

Server saftig og mør biff med hjemmelaget kimchi.

Du kan selvfølgelig også bruke ferdiglaget eller kjøpt kimchi i denne oppskriften. Kimchi fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og butikker med asiatiske varer.

Instagramkonkurranse

Vi har nylig lansert en podcastserie knyttet til 5 utvalgte oppskrifter. Der hører du barndomskompisene Erlend og Øistein i det de prøver seg på nye oppskrifter for aller første gang. Vi oppfordrer deg til å kokkelere med guttene å lage minst en av rettene. Ta bilde av retten din og vær med i konkurransen vår. Les mer. 


#sunnefristelser
se alle bildene her