Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Raspeballer

Raspeballer

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Raspeball, klubb, komle, potetball eller hva du nå enn kaller det - er skikkelig tradisjonsmat og her har du oppskriften! Raspeballene kan spises med sirup og bacon, eller lages til en større middag med lettsaltet kjøtt og kålrabistappe. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g rå potet
  • 300 g kokt potet
  • 3 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hva som serveres til raspeballene er forskjellig alt etter hvor i landet man kommer fra. Noen foretrekker bare litt sukker eller sirup, sprøstekt bacon og eventuelt brunostduppe til, andre liker å servere det som en større middag - som raspeballer med svineknoke eller lettsaltet lammekjøtt med raspeballer. Noen liker til og med å lage sin raspeball med dott.  

Raspeballer - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 23:37:05