Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sopp- og fløtesaus

Sopp- og fløtesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g frisk sjampinjong eller kantarell
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 164 kcal
Fett 16.3 g
Protein 2.2 g
Karbohydrater 2.4 g
Jern 0.3 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også. Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet. Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 150 g frisk sjampinjong eller kantarell
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss smør eller margarin
  • 2 dl grønnsak- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts soyasaus
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 164 kcal
Fett 16.3 g
Protein 2.2 g
Karbohydrater 2.4 g
Jern 0.3 mg

Slik gjør du

  1. Vask og rens sopp, og del om nødvendig i mindre biter.
  2. Fres sopp og løk i en varm stekepanne med smør til den er myk og begynner å bli gyllen. Hell i buljong. Rør godt.
  3. Tilsett fløte og la det hele koke til sausen tykner. Smak til med soyasaus, salt og kvernet pepper.
Om du synes sausen er for tynn, kan du jevne den md litt maisenna rørt ut i kaldt vann. Hermetisert, fryst eller tørket sopp er også supert å bruke i soppsaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suksess med sopp

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 21:30:54