Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Churros

Ingredienser

porsjoner

Vannbakkelsdeig:

  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
  • frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 3 stk. egg

Karamellsaus:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g grovhakket mørk kokesjokolade

Til fritering og strø:

  • ca. 1 l frityrolje eller maisolje
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts malt kanel
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (28)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Deilige sprø Churros rullet i sukker og kanel, servert med salt karamellsaus og syndig sjokoladesaus er gode minner fra Spania og ferieturen. Lag dem selv, da vel!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Vannbakkelsdeig:

  • 75 g smør
  • 2 ss sukker
  • 0,25 ts salt
  • frø fra 0,5 stk. vaniljestang
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl hvetemel
  • ca. 3 stk. egg

Karamellsaus:

  • 80 g sukker
  • 65 g kremfløte

Sjokoladesaus:

  • 0,5 dl kremfløte
  • 100 g grovhakket mørk kokesjokolade

Til fritering og strø:

  • ca. 1 l frityrolje eller maisolje
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts malt kanel

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fortsatt sukkerklumper i blandingen? Sett kjelen tilbake på platen og kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.
Bruker du ikke opp all karamellsausen kan den også brukes til kaker som fyll eller topping, eller som saus på litt deilig iskrem. Den holder seg godt i kjøleskapet, kan piskes opp slik at den blir luftig og fin, eller varmes opp igjen slik at den blir flytende og blank.
Vannbakkels 3a
Vannbakkels 3c
Vannbakkels 3d
Vannbakkels 3e
Bruk helst en olje med lite smak, som mais-, raps- eller solsikkeolje til frityrsteking. Stikk en tresleiv oppi oljen. Bruser det rundt sleiven er oljen varm nok, er du usikker kan du teste med en brødterning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 10:45:11