skip navigation
matprat logo

Lag fantastisk hjemmelaget iskrem

Her finner du oppskriftene på alt fra hjemmelaget iskrem, pinneis, sorbet, yoghurtis, isparfait og iskaker. Is smaker like godt på en varm sommerdag som til dessert en kald vinterkveld. Og ekstra populært i bursdagselskaper. 

HJEMMELAGET ISKREM

Turmat
Enkel
Over 60 min

Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage. Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 4 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljestang i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  2. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  3. Stivpisk kremfløten og bland med eggedosis.
  4. Nå er isparfaiten klar til å fryses, eller du kan velge å tilsette smak (se under).
  5. Fyll isblandingen i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  6. Sett isparfaiten i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.
  7. Hvelv isparfaiten på fat eller server den helt enkelt fra formen. Server isen med det du liker best.
Non stop og salte peanøtter på iskrem smaker utrolig godt! Det bør du prøve!

Hjemmelaget iskrem smaker utrolig godt til brownies. Se oppskriften på en seig og god brownies her.

Har du små kokker i huset? La barna lage iskrem helt selv på MatStart.

YOGHURTIS MED BRINGEBÆR

Turmat
Enkel
Over 60 min

Alle barn elsker is! Med gresk yoghurt, fryste bringebær og litt honning lager du enkelt disse knallgode sunne ispinnene. Perfekt på en deilig sommerdag!

Ingredienser

  • 12 l gresk yoghurt
  • 1 dl flytende honning
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g frosne bringebær
  • 4 ss honning

Slik gjør du

  1. Visp sammen yoghurt, honning og vaniljesukker. Sett til side.
  2. Kjør bringebær i hurtigmikser med litt av yoghurt-blandingen og resten av honningen.
  3. Fyll de to blandingene lagvis i små isformer, kopper eller former. Sett en ispinne i hver form og sett i fryseren i mist 3 timer.
  4. Klem på formen med hendene eller hold den under varmt vann et øyeblikk, og lirk isen ut av formen.

OREO ISKAKE

Turmat
Middels
Over 60 min

Finnes det noe bedre enn Oreokake? Ja, Oreo iskake! Kaken har en sprø kjeksbunn og en deilig, kremete hjemmelaget iskrem. Server den gjerne med friske jordbær for litt ekstra sommerfølelse!

Ingredienser

Bunn:

  • 250 g oreo-kjeks
  • 100 g smeltet smør

Iskake:

  • 4 stk eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • ca. 50 g knust oreo-kjeks
  • 4 dl kremfløte

Slik gjør du

 

  1. Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.
  2. Lag kjeksbunn. Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.
  3. Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  4. Pisk blandingen videre i maskin eller for hånd til  den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  5. Knus kjeksen i mindre biter og vend den inn i eggedosisen. 
  6. Stivpisk kremfløten og vend den sammen med eggedosisen.
  7. Fyll isblandingen i kakeformen, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.
  8. Sett iskaken i kjøleskapet ca. 20 minutter før den skal serveres.

 

Server gjerne iskaken med friske jordbær.