Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brasilianske grillspyd med biff

Brasilianske grillspyd med biff

Ingredienser

porsjoner

Grillsaus

  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss pulverkaffe
  • 1 ts malt kajennepepper
  • 1 ts malt koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Bønne- og yoghurtdipp

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 stk. hakket løk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 100 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Espetinhos er brasiliansk for grillspyd. Store biter av storfe- eller kyllingkjøtt på spyd grilles til perfeksjon og serveres som de er, eller med en god saus. Vi griller våre biff-espetinhos av norsk storfekjøtt, uten annet krydder enn salt, og serverer dem med en kraftig grillsaus og en mild bønne- og yoghurtdipp.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grillsaus

  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss pulverkaffe
  • 1 ts malt kajennepepper
  • 1 ts malt koriander
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss solsikkeolje
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Bønne- og yoghurtdipp

  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 0,5 stk. hakket løk
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 100 g gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Lag grillsaus: bland sammen alle ingrediensene og smak til med sukker, salt og pepper.
  2. Skyll bønner under rennende vann og la dem renne godt av seg i et dørslag. Ha dem i en hurtigmikser sammen med resten av ingrediensene til bønne- og yoghurtdippen. Kjør til en jevn og kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær kjøtt i 4 cm store biter. Dryss over salt.
  4. Bløtlegg grillspyd av tre, eller bruk grillspyd av metall. Tre ca. 200 gram kjøtt på hvert grillspyd. Sørg for at det er litt luft mellom bitene, slik at varmen kommer til. 
    Bruker du grillspyd av tre, kan det være lurt å bruke to på hvert spyd, slik at de blir mer stabile og lettere å snu på grillen.
  5. Grill spydene på vekslende direkte og indirekte varme i ca. 20 minutter, eller til de er stekt slik du liker det.
  6. Server grillspydene med barbequesaus og bønne- og yoghurtdipp.
    I Brasil fleiper de med at espetinhos enkelte steder er laget med “filet de meow” – et kjøttslag som definitivt ikke selges i Norge…. Andre varianter kan være med pølser, sjømat eller queijo coalho, en ost som tåler å bli grillet uten å smelte.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2024 04:57:10