Biff med bacon

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Glad i biff og bacon? Surr baconskiver rundt biffen og legg den på grillen eller stek den i pannen. Server med frisk gremolata og cherrytomater. Enkelt, friskt og supergodt!

Ingredienser

  • 4 stk biff av indrefilet storfe
  • 8 skive bacon
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss olivenolje

Gremolata:

  • 1 stk sitron
  • 3 båter hvitløk
  • 1 bunt bladpersille

  • 500 g cherrytomat (helst på stilk)

Slik gjør du

1. Vask godt av skallet på sitron, bruk gjerne litt oppvaskmiddel. Skyll godt og tørk med kjøkkenpapir. Riv skallet fint.

2. Finhakk hvitløk og persille, og bland med sitronskallet.

3. Surr bacon rundt biffene, og fest med grillspyd eller tannstikkere. Pensle biffene med olje og krydre med litt salt og pepper.

4. Legg biffene på grillen og grill dem 1-2 minutter på sterk varme. Flytt dem deretter over på en kjøligere sone av grillen for å ettersteke i 2-3 minutter (medium stekt). Steketiden vil variere litt ut fra tykkelse på biffene og temperatur i grillen.

Steke dem i panne? Stek i en varm stekepanne med smør eller margarin, til kjøttsaften pipler ut på oversiden, 2-3 minutter. Snu biffene og stek videre til det pipler ut rosa kjøttsaft på den andre siden. Biffene er da medium stekt.

5. Legg tomater på grillen rett før servering. Om de er små, kan det være lurt å grille dem på et stykke aluminiumsfolie. Tomatene kan du også varme i en stekeovn eller stekepanne. 

Server biffene med cherrytomater og et dryss gremolata. Ovnsbakte potetbåter eller bakt potet smaker også godt til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.