Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferske kamskjell på grillen

Ferske kamskjell på grillen

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. friske kamskjell i skallet
  • 50 g smør
  • 1 skive loff eller annet brød
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • revet skall av 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ferske kamskjell er en fantastisk delikatesse. Tilbered dem i skallet på varm grill, og server dem som forrett til noen du er ekstra glad i.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. friske kamskjell i skallet
  • 50 g smør
  • 1 skive loff eller annet brød
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • revet skall av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Legg kamskjellene på tørkepapir eller kjøkkenhåndkle på benken med den flate siden opp. Før en spiss, stivbladet kniv inn mellom det flate og det buede skallet med kniveggen fra deg. La kniven gli langs det flate skallet (underskjellet) slik at skjellmuskelen blir skåret løs. Da vil skallet automatisk åpne seg, og du kan forsiktig brekke av underskallet.
  2. Løsne skjellmuskel og gonade (rogn) fra overskjellet med en skje eller kniv og bruk fingrene til å fjerne gjellene (den bruke ringen, kan brukes i kraft).
  3. Skjær forsiktig løs gonaden og skyll skjellmuskel og gonade under kaldt vann. Fjern urenheter og lukkemuskelen, som kan sees som en egen del av skjellmuskelen. Tørk med tørkepapir.
  4. Rengjør overskjellene. Del eventuelt skjellmusklene i to og legg en muskel og en gonade tilbake i hvert skjell.
  5. Bland sammen smør, smuldret brød, kajennepepper, revet ingefær og revet sitronskall. Smak til blandingen med litt salt og pepper. 
  6. Fordel brødblandingen i skjellene, og plasser dem på grillen. Sett på lokk. Skjellene er ferdige på kort tid. Pass godt på, de blir harde og seige om de står for lenge.

Denne oppskriften kan også lages på bål. Plasser en støpejernspanne på en grillrist, eller balanser den på steiner, slik at den ligger over glørne. Det er viktig at støpejernet ikke står rett i glørne.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB11 25.04.2024 03:00:30