Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kremede blåskjell

Tilberedning av blåskjell

Du beregner ½ til 1 kilo blåskjell per person, avhengig av om du serverer blåskjell som forrett eller hovedrett. Oppbevar skjellene i kjøleskapet til du skal bruke dem.

Bruk kun levende skjell, de som er lukket eller lukker seg når du gir dem et lite kakk. Skrubb skjellene godt. Damp blåskjellene til skjellene åpner seg, det tar ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping. Blåskjellene må ikke dampe for lenge. Da blir de seige og smakløse.

Du kan smaksette med ulike krydder og urter som karri, safran, chili, hvitløk og ingefær for å nevne noen. Dampe dem gjerne i hvitvin, kokosmelk eller fløte for ekstra god smak. 

Du kan også legge blåskjell på grillen eller gratinere dem etter at de er dampet.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 19:08:10