Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Cæsarsalat

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 150 g bacon
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • Saft av 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Cæsarsalat er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini, og ikke Julius Cæsar som det er nærliggende å tro. Sprø salat vendt i en deilig dressing, toppet med parmesan og krutonger, og servert med saftig kylling og herlig sprøtt bacon - kan det bli bedre?

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 150 g bacon
  • 1 stk. romanosalat , eventuelt hjertesalat eller isbergsalat
  • 50 g parmesan

Dressing:

  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 stk. finhakket ansjosfilet
  • 1 båt revet hvitløk
  • Saft av 0,5 stk. sitron
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 30 g parmesan
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kajennepepper

Slik gjør du

  1. Lag dressing først. Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Spe med  olje i en tynn stråle mens du fortsatt visper. Dressingen skal bli tykk som en majones. Vend inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.
  2. Skjær brød i terninger og legg dem utover på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over litt olje. Sett brettet midt i stekeovn på 220 °C og stek brødterningene i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  3. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Legg kyllingfiletene over på en tallerken.
  4. Vask pannen og stek baconskiver  til de er gyllne og sprø. La de stekte baconskivene renne av på kjøkkenpapir mens du forbereder resten. 
  5. Riv salat i grove biter. Vend salaten i litt dressing og anrett på et stort fat eller i en bolle. Høvle over tynne skiver med parmesan og dryss på stekte krutonger. Skjær kyllingfilet i tynne skiver og legg kylling og bacon på salaten. Avslutt med litt kvernet sort pepper og pynt eventuelt med noen grønne spirer. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Episode 22 - Salater du får dilla på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 20:28:17