Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré

Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrstek:

  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rødkål:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. finsnittet rødkål
  • 3 stk. eple delt i 4
  • 150 g frosne bringebær
  • 100 g bløtlagte tørkede fiken delt i 2
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddik

Persillerotpuré:

  • 800 g ferdig skrelt persillerot
  • 1 l vann
  • 120 g smør
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ts salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Reinsdyrstek er nærmest ferdigkrydret fra naturens side med en deilig viltsmak. Den gamle klassiske steken har vi piffet opp, og serverer den med ovnsbakt rødkål og en fløyelsmyk persillerotpuré.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Reinsdyrstek:

  • 1,5 kg surret reinsdyrstek
  • 1,5 ts salt
  • 1,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rødkål:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 stk. finsnittet rødkål
  • 3 stk. eple delt i 4
  • 150 g frosne bringebær
  • 100 g bløtlagte tørkede fiken delt i 2
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl balsamicoeddik

Persillerotpuré:

  • 800 g ferdig skrelt persillerot
  • 1 l vann
  • 120 g smør
  • 1 dl melk
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Klassisk reinsdyrstek 3a
Klassisk reinsdyrstek 3b
Klassisk reinsdyrstek 3c

Ha gjerne rotgrønnsaker og vann sammen med steken i den ildfaste formen om du ønsker kraft som base til en god saus. Kraften kan også fryses.

Er det mye væske igjen i formen, hell den over i en liten kjele, kok inn og ha den tilbake sammen med rødkålen.

Ta av “strømpen”, skjær steken i pene skiver og server med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré. 

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Reinsdyrstek med ovnsbakt rødkål og persillerotpuré

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Alt blir bedre med

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 15:14:04