Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pho med reinsdyrskav

Pho med reinsdyrskav

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 500 g risnudler

Buljong:

  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel nellik
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 4 ts fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet) av vilt eller okse
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vietnamesisk buljongsuppe og reinsdyrkjøtt? Det høres unektelig merkelig ut, men smakskombinasjonene som oppstår er nydelige! Pho er «fetteren» til ramen, og en fjern og eksotisk slektning av vår sodd.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g reinsdyrskav
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 50 g sukkererter
  • 1 stk. gulrot
  • 2 stk. finhakket rød chili
  • 2 stk. lime
  • 0,5 potte hakket frisk koriander
  • 500 g risnudler

Buljong:

  • 4 stk. stjerneanis
  • 4 stk. hel nellik
  • 2 stk. hel kanel
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 4 ts fiskesaus (asiatisk)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 l kjøttbuljong (utblandet) av vilt eller okse

Slik gjør du

  1. Ta reinsdyrskav ut av fryseren og la det tine på litt kjøkkenpapir.
  2. Bland alle ingrediensene til buljongen i en kjele og kok opp. Senk varmen og la det småkoke i 20 minutter. Press saften av én lime i buljongen. Juster smaken med salt og pepper og om nødvendig mer krydder.
  3. Finsnitt vårløk og chili, og skjær gulrot i fine strimler mens kraften koker. Skjær den andre limen i tynne skiver og grovhakk urter.
  4. Kok opp vann i en romslig kjele og kok risnudlene etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll med kaldt vann.
  5. Varm en stekepanne med olje og stek reinsdyrskavet på høy varme til det endrer farge.
  6. Fordel nudler, bønner, grønnsaker og urter i fire dype skåler. Hell over den kokende buljongen og legg i reinsdyrkjøtt. Dryss over friske urter og ristede sesamfrø. Server med lime.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 23:29:39