Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Klar nudelsuppe med rein

Klar nudelsuppe med reinsdyr

Ingredienser

porsjoner
  • 2 l god viltkraft , hjemmelagd eller av viltfond
  • 200 g eggnudler
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr , eller flatbiff av rein
  • 1 ss flytende margarin til steking
  • 200 g østerssopp
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356,3 kcal
Fett 7,8 g
Protein 30,0 g
Karbohydrater 40,1 g
Jern 8,4 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En smakseksplosjon! Invester noen timer og kok en deilig reinsdyrkraft med masse smak. Da har du basen til å lage en lekker "nordisk ramen" med reinsdyrfilet. Du kan selvfølgelig ta en snarvei og spare tid med å bruke en viltfond.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 l god viltkraft , hjemmelagd eller av viltfond
  • 200 g eggnudler
  • 400 g ytrefilet av reinsdyr , eller flatbiff av rein
  • 1 ss flytende margarin til steking
  • 200 g østerssopp
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. grønn chili
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356,3 kcal
Fett 7,8 g
Protein 30,0 g
Karbohydrater 40,1 g
Jern 8,4 mg

Slik gjør du

Jo bedre kraft du har, jo bedre blir suppen. Invester gjerne litt ekstra tid og kok en skikkelig god viltkraft selv. Du får også kjøpt ferdig viltkraft hos noen få forhandlere. I tillegg kan du eventuelt bruke viltfond, det fås kjøpt hos de fleste dagligvareforetninger.
trinn du kan merke av
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
KJERNETEMPERATUR REINSDYRFILET Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C. Gjennomstekt: 75 °C.

Server suppen straks. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Suppe med tre teknikker

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 07:57:09